12.2 C
Sibiu
luni, martie 4, 2024

Poliția Rutieră Sibiu: Nu uitați anvelopele de iarnă când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Cele mai citite

Polițiștii rutieri sibieni le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să nu se angajeze în depășiri periculoase și să folosească, atunci când situația o impune, proiectoarele de ceață. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Mențineți banda de deplasare fără a vă apropia nici de marcajul de separare a benzilor sau sensurilor, nici de marginea din dreapta a părții carosabile, iar când intenționați să virați, asigurați-vă în prealabil foarte bine. Șoferii începători sunt rugați să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, acestora le este reamintit că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 de kilometri/oră sau mai mică.
Nu in ultimul rând, pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect