13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Poliția Sibiu: Le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă și să mărească distanța între autovehicule

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Polițiștii sibieni au transmis o serie de recomandări șoferilor și pietonilor în condițiile în care este în vigoare un cod galben de precipitații, polei și intensificări ale vântului.

În aceste condiții, șoferilor le este recomandat să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare, să nu blocheze intersecțiile și să circule prudent în preajma trecerilor pentru pietoni.

Publicitate

Polițiștii reamintesc faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Publicitate

„Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu in ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect