16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Președintele Klaus Iohannis va participa la dezvelirea statuii Baronului Brukenthal

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Klaus Iohannis va participa la ceremonia de dezvelire a statuii Baronului Samuel von Brukenthal din centrul Sibiului.

banner

Reprezentanții Muzeului Național Brukenthal organizează în data de 11 spetembrie o ceremonie de dezvelire a statuii Baronului Samuel von Brukenthal în Piața Mare din Sibiu. La acest eveniment și-a anunțat prezența și președintele României Klaus Iohannis.

Statuia de trei metri turnată în bronz va fi amplasată în Piața Mare din centrul Sibiulu, între clădirea Muzeului Brukenthal și clădirea Primăriei Sibiu. Statuia marchează astfel 300 de ani de la nașterea baronului.

„Avem acum prilejul, la aniversarea celor 300 de ani de la nașterea Baronului, să realizăm acest deziderat ca în apropierea Palatului Brukenthal din Sibiu să amplasăm într-o manieră majestuosă chipul celui care nu a fost doar o personalitate istorică importantă a Transilvaniei, ci a fost cel care a lăsat moștenire un patrimoniu valoros și un model extraordinar. Este poate cea mai importantă personalitate marcantă a istoriei orașului nostru cu merite deosebite în dezvoltarea orașului și cel mai important colecționar de pe teritoriul actual al României care a pus bazele celui de-al treilea muzeu deschis publicului din lume și primul din România. Așadar, considerăm că realizarea unei statui în onoarea Baronului este cel mai firesc gest pe care noi, cei de astăzi, putem să îl realizăm și să îl lăsăm moștenire viitorului”, au transmis reprezentanții muzeului.

Samuel von Brukenthal, născut în Nocrich,  a trait în perioada 26 iulie 1721 – 9 aprilie 1803 (82 de ani) și a fost un jurist, guvernator, colecționar de artă și fondator al muzeului din Sibiu, care îi poartă numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect