15.2 C
Sibiu
vineri, iulie 4, 2025

În căutare de vestigii arheologice pe autostrada Sibiu – Făgăraș

Cele mai citite

Arheologii au săpat în aproximativ 1.000 de puncte de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Făgăraş pentru a identifica eventuale vestigii arheologice, cercetarea arheologică fiind un pas esenţial înainte de începerea lucrărilor, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

banner
banner
banner

Arheologul Alin Gheorghe a precizat că cercetarea arheologică a început „invers”, de la lotul IV la lotul I şi, până acum, nu s-au descoperit vestigii importante, cu excepţia unui potenţial sit, „care, probabil, se va săpa atunci când constructorul se va apuca de lucrările propriu-zise”.

„Facem diagnosticul arheologic momentan, pentru identificarea potenţialelor situri arheologice pe viitor. (…) Am ajuns la aproape de 1.000 de secţiuni făcute până acum şi o să continuăm”, a precizat arheologul Alin Gheorghe. Săpăturile arheologice constă în şanţuri în lungime de câţiva metri, care se fac la o distanţă de aproximativ 50 de metri unul de celălalt. Cercetarea arheologică se efectuează înainte de lucrările propriu-zise de construcţie şi vizează adaptarea proiectului tehnic, pentru a proteja toate zonele care au valoare istorică, au explicat reprezentanţii DRDP Braşov.Autostrada Sibiu – Făgăraş A13 are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia porneşte din dreptul localităţii sibiene Boiţa şi se termină în apropierea Municipiului Făgăraş – judeţul Braşov.

Pe toate cele patru tronsoane ale acesteia câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată firma turcă Makyol, care a început deja proiectarea pentru lotul III (Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus), informează Agerpres.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Cick
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copac căzut peste un autoturism în zona Hula Bradului

Joi seara, un copac a căzut peste un autoturism care se afla într-o parcare în zona Hula Bradului, pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect