12.4 C
Sibiu
marți, aprilie 29, 2025

În căutare de vestigii arheologice pe autostrada Sibiu – Făgăraș

Cele mai citite

Arheologii au săpat în aproximativ 1.000 de puncte de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Făgăraş pentru a identifica eventuale vestigii arheologice, cercetarea arheologică fiind un pas esenţial înainte de începerea lucrărilor, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Arheologul Alin Gheorghe a precizat că cercetarea arheologică a început „invers”, de la lotul IV la lotul I şi, până acum, nu s-au descoperit vestigii importante, cu excepţia unui potenţial sit, „care, probabil, se va săpa atunci când constructorul se va apuca de lucrările propriu-zise”.

„Facem diagnosticul arheologic momentan, pentru identificarea potenţialelor situri arheologice pe viitor. (…) Am ajuns la aproape de 1.000 de secţiuni făcute până acum şi o să continuăm”, a precizat arheologul Alin Gheorghe. Săpăturile arheologice constă în şanţuri în lungime de câţiva metri, care se fac la o distanţă de aproximativ 50 de metri unul de celălalt. Cercetarea arheologică se efectuează înainte de lucrările propriu-zise de construcţie şi vizează adaptarea proiectului tehnic, pentru a proteja toate zonele care au valoare istorică, au explicat reprezentanţii DRDP Braşov.Autostrada Sibiu – Făgăraş A13 are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia porneşte din dreptul localităţii sibiene Boiţa şi se termină în apropierea Municipiului Făgăraş – judeţul Braşov.

Pe toate cele patru tronsoane ale acesteia câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată firma turcă Makyol, care a început deja proiectarea pentru lotul III (Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus), informează Agerpres.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Ultimele știri

Ce facem în cazul unei pene uriașe de curent? Sfaturi pentru situațiile de black-out

În contextul penei de curent apărute în Peninsula Iberică, sunt binevenite câteva recomandări în cazul unei situații similare în...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect