21.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Compania de drumuri se pregătește de deschiderea circulației pe noua autostradă Sibiu – Boița. Lucrări la Boița și la Șelimbăr

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat începerea lucrărilor de consolidare a DN7, pe raza comunei Boița, acolo unde se va conecta autostrada Sibiu – Boița. În celălalt capăt, lucrările au avansat, în zona conexiunii cu Varianta Ocolitoare Sibiu.

Începând de joi, 9 iunie, constructorii vor intra pe teren pentru a începe consolidarea DN7 în apropiere de Boița, pe o distanță de aproape 5 kilometri. După cum anunță CNAIR, vor fi lucrări etapizate, pe fiecare sens. Practic, se va lucra pe câte o jumătate de cale a drumului, între km 246+500 și km 251+025, în apropierea localității Boița, pe sectoare de câte 200 – 300 metri. Circulația va fi restricționată pe un singur fir, dirijată cu piloți și cu semnalizare provizorie. Pe timp de noapte vor fi funcționale semafoare.
Lucrările se vor întinde pe o durată de 6 luni.
În celălalt capăt de autostradă, la conexiunea cu Varianta Ocolitoare Sibiu, se lucrează deja la un sens giratoriu și la o nouă bretea de legătură, în zona intersecției cu DJ 106D, spre Cisnădie. Un al doilea sens giratoriu va fi construit, imediat ce este finalizat primul, la intersecția cu DC 58, spre Mohu, care va permite circulația în ambele sensuri a vehiculelor care părăsesc autostrada sau care vor să circule de pe DN7 pe A1.
Potrivit tuturor estimărilor, ale specialiștilor și ale reprezentanților CNAIR, există șanse ca circulația pe acest sector de autostradă să fie deschisă în acest an, posibil de 1 decembrie. Porr Construct, care realizează acest lot de autostradă, are termen de finalizare martie 2023, dar și-a propus să finalizeze lucrările înainte de termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect