22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

VIDEO Autostrada Sibiu – Boița ar putea fi deschisă la 1 decembrie

Cele mai citite

Lucrările la Autostrada Sibiu – Boița, care reprezintă Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, au ajuns la aproape 70% stadiu de realizare și la aproape 60% stadiu financiar, conform datelor CNAIR. Cele mai noi informații din teren arată că se lucrează la tablierul viaductului Tălmăcel, care mai are foarte puțin până va fi completat.

Constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești a ajuns cu asfaltările primului strat pe aproape toată lungimea celor aproape 14 kilometri ai lotului 1 (VIDEO 1), iar la Tălmaciu s-a turnat un nou segment al viaductului, iar lucrările avansează (VIDEO 2).
Potrivit informațiilor neoficiale, autoritățile și constructorul iau în calcul ca posibilă o inaugurare a traficului pe 1 decembrie, așa cum s-a înpământenit deja pentru aproape toate loturile finalizate în ultimii ani. Conform contractului, autostrada ar trebui să fie finalizată în luna martie 2023, ceea ce însemnă că Porr Construct să predea lucrarea înainte de termen cu patru luni. După cum arată situația din teren, mobilizarea echipelor este foarte bună, iar avansul este considerabil.
Compania austriacă Porr Construct a început lucrările în 2019, având un an de proiectare și trei ani de execuție, iar ordinul de începere a lucrărilor de construire a fost semnat în 30 martie 2020.
Compania de drumuri, prin regionala Brașov, a anunțat restricționarea traficului pe DN1, în zona Mohu, acolo unde vor fi realizate două sensuri giratorii. Acestea vor facilita conexiunea bretelelor de legătură cu noul lot de autostradă. Un sens giratoriu va fi construit la intersecția cu DJ 106D, care leagă DN1 de Cisnădie, iar celălalt va fi realizat la intersecția cu DC 57, care leagă DN1 de Mohu.
SURSA VIDEO: Ioan Adrian GICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect