25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Imaginea care a înnebunit astronomii și pasionații: Roverul Curiosity a fotografiat o „ușă” pe Marte

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Roverul Curiosity se află pe Marte de ceva vreme, mai exact din 2012, august, după un zbor lung, care a durat mai bine de un an. În toți cei 10 ani în care a muncit fără întrerupere, Curiosity a realizat zeci de mii de fotografii trimise pe Pământ oamenilor de știință, care analizează permanent imaginile, împreună cu rezultatele probelor de sol pe care roverul le colectează. Câteodată, o fotografie atrage atenția mai mult decât altele și stârnește imaginația angajaților NASA și a pasionaților care urmăresc aceste imagini pe site-ul NASA.

Așa este cazul unei fotografii realizate pe 7 mai, care pare că înfățișează o ușă săpată într-o stâncă. Mai mult decât atât, la câțiva metri se află o stâncă ce pare că a fost desprinsă exact din gaura rectangulară. Nimeni nu poate spune despre ce este vorba, însă cel mai probabil stânca și vânturile marțiene au reușit împreună cu lumina soarelui să creeze un joc de umbre și lumini care să ne facă să ne gândim la o creație artificială.
Imagine Camera AMArte NASA
Mai multe imagini din seria realizată pe 7 mai pot fi văzute pe site-ul NASA.
Roverul Curiosity are 900 kg, iar instrumentele pe care le poartă au 90 kg. Lungimea sa este de 2,9 metri, lățimea de 2,7 metri, iar înălțimea, 2,2 metri. Energia electrică necesară funcționării, 2,5 kWh pe zi, este asigurată de un generator cu radioizotopi de plutoniu termoelectric. Pentru comparație, un automobil electric consumă circa 20 kWh la 100 km parcurși.
3469ML1019780001401748C00 DXXX
Curiosity și întreaga misiune pe Marte au ca scop cercetarea condițiilor de pe această planetă astfel încât să stabilească dacă a putut vreodată să susțină viața așa cum o știm noi pe Pământ. De asemenea, roverul cerceteză existența apei pe Marte, clima și geologia planetei. La finalul acestei misiuni, NASA va putea să aibă o imagine completă care să ajute la pregătirea unei misiuni umane pe Marte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect