19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Papa Francisc a primit balonul oficial al EURO 2024

Cele mai citite

Într-o întâlnire de 35 de minute la Vatican, sâmbătă, Cancelarul german Olaf Scholz a fost primit de Papa Francisc. Cu ocazia acestei vizite, cancelarul a oferit suveranului pontif mingea oficială a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit în Germania în această vară, potrivit Agerpres.

În schimbul gestului generos, Papa Francisc i-a dăruit cancelarului o lucrare din bronz numită „Amore sociale”, ilustrând un copil care ajută un alt copil să se ridice, inscripționată cu „Amare, Aiutare”. De asemenea, Papa i-a oferit volumele documentelor papale, inclusiv Mesajul pentru pace din acest an și o carte despre Statio Orbis din 27 martie 2020.

La rândul său, Olaf Scholz i-a oferit Papei balonul oficial al UEFA EURO 2024, competiţie găzduită de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, precum şi un urs de porţelan cu stema Republicii Federale Germania.

După întâlnirea cu Papa Francisc, cancelarul german a participat la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE), desfăşurat la Roma.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect