28.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

SUA trimit încă o brigadă cu 5000 de militari și angajați civili în România

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că țara pe care o conduce își va întări poziția militară în Europa, pentru a putea „răspunde amenințărilor care vin din toate direcțiile și în toate zonele: terestre, aeriene și maritime”.

banner

Statele Unite ale Americii vor trimite în România o nouă structură militară de mari proporții, care va include 3000 de militari și 2000 de angajați civili, ce vor forma o brigadă ce va susține prezența NATO în regiune.

Anuțul a fost făcut de președintele Joe Biden la summitul NATO de la Madrid, alături de secretarul general al NATO, Jnes Stoltenberg. NATO își va mai întări prezența și în alte state din regiune, în special în statele baltice, dar și în alte țări din Europa.

„Suntem acolo” a spus Biden, care a mai subliniat că „demonstrăm că NATO este mai necesară ca niciodată”.

„SUA vor stabili un Cartier General Permanent pentru Corpul al V-lea al Armatei în Polonia, vor menține o brigadă militară rotativă de 3.000 de militari în România, alături de 2.000 de membri ai personalului. Totodată, vor spori dislocarea rotativă în țările baltice, vor trimite încă două escadrile F-35 în Marea Britanie și alte capacități în Germania și Italia”, a explicat Joe Biden planurile americane de creștere a prezenței la frontierele Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect