UE a propus suspendarea unor fonduri de 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria

Comisia Europeană a propus suspendarea a aproximativ 7,5 miliarde de euro din finanțarea alocată Ungariei.

Executivul comunitar a recomandat suspendarea a 65% din fondurile pentru Ungaria, din cauza corupției, potrivit Reuters. Timp de aproape un deceniu, comisia îl acuză pe Viktor Orban, premier ungar, că a desființat instituțiile democratice, a preluat controlul asupra mass-media și a încălcat drepturile minorităților.

„Decizia de astăzi este o demonstrație clară a hotărârii Comisiei de a proteja bugetul UE și de a folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura acest obiectiv important”, a declarat comisarul pentru buget Johannes Hahn în comunicatul de presă.

De asemenea, o altă propunere făcută de Comisia Europeană este și interdicția de a folosi bani din bugetul UE pentru fundațiile controlate de apropiații lui Viktor Orban.

În urmă cu doi ani, UE a creat un mecanism care permite suspendarea acordării fondurilor pentru țări în cazurile în care încălcarea principiilor statului de drept afectează sau riscă să afecteze în mod grav buna gestiune financiară a acesteia sau protecția intereselor financiare ale UE.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect