7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Un avion cargo care transporta material periculos s-a prăbușit în Grecia. 8 persoane au decedat

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Opt persoane au murit după ce un avion cargo care transporta material periculos s-a prăbușit sâmbătă noaptea, lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei.

Televiziunea de stat ERT a relatat că aeronava era un Antonov An-12 deținut de o companie ucraineană, care zbura din Serbia spre Iordania. Pilotul solicitase o aterizare de urgență din cauza unei probleme la motor, dar semnalul aeronavei a fost pierdut, relatează Reuters.

Publicitate

Potrivit autorităţilor locale greceşti, peste 15 pompieri s-au îndreptat spre locul accidentului, dar nu s-au putut apropia de aeronava care continua să fie zguduită de explozii.

Publicitate

Locuitorii de pe o rază de 2 kilometri în jurul locului prăbuşirii au fost sfătuiţi de Protecţia Civilă elenă să ţină ferestrele închise şi să nu pornească aparatele de aer condiţionat. Media de stat din Grecia au relatat că la bordul avionului se aflau 12 tone de „material toxic”, notează Digi24.

„Trebuie să vă îndepărtaţi, pentru siguranţa dumneavoastră. Există o informaţie potrivit căreia avionul transporta muniţii”, le-a transmis un pompier jurnaliştilor prezenţi în apropierea locului prăbuşirii avionului.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect