9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Un copil și o femeie, scoși în viață de sub dărâmături la șase zile după cutremurele din Turcia

Cele mai citite

O femeie şi un copil au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături duminică, la şase zile după cutremurul din Turcia, de o echipă de salvadorieni la Sehit Aileleri (sud), a anunţat preşedintele salvadorian, Nayib Bukele, notează AFP.

„Echipa de salvatori din El Salvador, cu sprijinul colegilor turci, tocmai au reuşit salvarea a doi supravieţuitori, o femeie şi un copil, după mai bine de 150 de ore petrecute sub dărâmături„, a scris preşedintele Bukele pe Twitter.

Este vorba despre Melih Efe Ozcan, un copil de aproximativ 5 ani, şi Deniz Dal, o femeie de aproximativ 30 de ani, care au fost internaţi în spital, a adãugat el.

Salvarea a avut loc duminicã dimineaţã sub dãrâmãturile clãdirii Ebrar Sitesi Hazal Apartmani din Sehit Aileleri, comuna Kahramanmaras, în sudul Turciei, potrivit preşedinţiei salvadoriene.

„Autoritãţile au fãcut cunoscut cã minorul prezenta semne de hipotermie”, potrivit sursei.

El Salvador a trimis miercuri în Turcia o echipã de salvare alcãtuitã din 100 de membri în Turcia, dintre care 58 de specialişti în cãutare şi salvare, 42 de pompieri şi medici şi mai mulţi câini.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect