7.8 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Robert Rowe vrea să ofere o viață independentă și cu scop adulților cu dizabilități

Cele mai citite
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment de alergare pentru strângerea de fonduri destinate proiectelor din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu. An de an, începând din 2012, reunește la start sute de persoane, ce aleargă pentru a susține una dintre cauzele înscrise.

Evenimentul a devenit un loc de întâlnire pentru cei care cred cu tărie că prin implicare și acțiune individuală, se pot schimba vieți. Robert Rowe este un britanic stabilit de mai bine de două decenii în țara noastră. Aleargă pentru ”Un viitor verde pentru Sanctuar”. Sub această denumire, cei de la Asociația Love Light România au amenajat o locuință protejată maxim pentru adulții cu dizabilități care au crescut în instituții.

Centrul este situat în satul Ighișu Nou, la 6 km de Mediaș. Cei care sunt cazați aici învață abilități de viață și sociale care îi vor ajuta să trăiască o viață independentă și cu scop. Despre toate acestea am aflat mai multe direct de la Robert Rowe.

”De îndată ce am ajuns în România, am știut că acesta este locul în care îmi doream să locuiesc.” – Robert Rowe

– Spune-ne ceva despre tine și proiectul pentru care alergi.

Acum 21 de ani, mi-am părăsit viața în Marea Britanie și m-am mutat în România. Decizia a fost sa caut o oarecare satisfacție a vieții mele și ceva care sa mă ajute sa trec peste vremurile mai grele. Am venit în România pentru că părinții mei veniseră aici să locuiască cu 2 ani mai devreme, în anul 2000. Atunci au început Asociația Love Light România. De îndată ce am ajuns în România, am știut că acesta este locul în care îmi doream să locuiesc.
Proiectul pentru care candidez este acela de a instala un sistem de panouri solare la proiectul nostru numit Sanctuar. În acest an, Sanctuarul va împlini 20 de ani de când oferă servicii sociale. Acest sistem de panouri solare îl va ajuta să devină mai autosustenabil. Sperăm să ofere servicii sociale și să schimbe viețile celor care au nevoie, pentru cel puțin încă 20 de ani.

Foto Sanctuar

– De ce alergi? Pentru plăcerea de a alerga sau pentru că vrei să ajuți și acesta este modul în care poți contribui cu ceva? Cât este de greu sau de ușor să alergi cei 5 km? Am înţeles că eşti la prima participare.

Nu am mai alergat niciodată într-o competiție și de aceea am ales 5 km. Cine știe, poate va fi începutul a ceva nou. Am vrut să candidez pentru că vreau să strâng bani pentru acest proiect și nu am vrut să spun tuturor să meargă să candideze pentru noi, așa că mi s-a părut logic să mă implic.

Robert Rowe crede că este foarte important să le ofere beneficiarilor Sanctuarului ocazia de a afla ce este o familie adevărată

– De ce ai ales cauza respectivă? Ce reprezintă pentru tine?
Sanctuarul este un proiect special pentru mine pentru că m-am implicat de când am cumparat clădirea inițială și am mutat 6 copii abandonați din spitalul din Mediaș. Acești copii nu aveau unde să locuiască și nu mai puteau locui la spital. Am fost acolo în momentele grele și cele bune. Am văzut importanța Sanctuarului și rezultatele pozitive pe care le poate avea pentru oamenii care accesează serviciile oferite acolo.

Foto Sanctuar

Persoanele care accesează serviciile de la Sanctuar sunt adulți cu dizabilități care au crescut în instituții. Pentru că au crescut în instituții, nu au știut niciodată ce este o familie adevărată și nu au avut niciodată ocazia de a învăța lecțiile de viață care să-i ajute să trăiască o viață cu scop și independentă. Acesta este ceea ce oferim la Sanctuar și de aceea vreau să ajut la strângerea de fonduri pentru un sistem de panouri solare. Ele ne vor ajuta să continuăm încă mulți ani și să ajutăm mult mai mulți oameni care au nevoie.

„Faptele spun și poveștile se vând.” – Robert Rowe

– Cum te pregătești pentru cursă? Din punct de vedere sportiv, fizic și mental, dar și ca fundraiser. Există o strategie pe care o aplici pentru a fi vizibilă cauza pe care o susții și pentru a încuraja oamenii să te susțină?

Când am decis să particip la maraton, aveam 150 kg. Până acum, am slăbit 8 kg și scopul meu este să ajung la 135 kg până la maraton. Sunt extrem de norocos că locuiesc într-o zonă atât de frumoasă, cu atâtea locuri de mers pe jos. De asemenea, avem un lac între satul nostru, Ighișu Nou și Mediaș. În fiecare dimineață am mers pe jos lângă lac și recent am început să alerg pe o pistă de 5,5 km. În ceea ce privește strângerea de fonduri, îmi place să spun povești, mai ales despre proiectele noastre și, din fericire, avem multe. Acesta este ceea ce am folosit pentru a-i face pe oameni interesați să doneze pentru cauza noastră. Unul dintre citatele mele preferate este:
„Faptele spun și poveștile se vând.”

Robert Rowe. Foto arhiva personală

Cei care beneficiază de serviciile Sanctuarului sunt oameni abandonați de familiile lor

Povestea Sanctuarului și a oamenilor pe care i-a ajutat în ultimii 20 de ani sunt uimitoare. Întotdeauna i-am ajutat pe cei care au fost abandonați de familiile lor. A început cu ajutorul copiilor și apoi în 2006 am început să ajutăm adulții. A fi abandonat și a trăi într-o instituție face mult mai mult rău decât cred oamenii. Învățăm atât de multe lecții importante și neobservate trăind într-o familie. Acesta este ceea ce acești oameni minunați ratează. Lucrurile pe care le luăm de bune.
Ținta noastră de la Maratonul de la Sibiu trebuie atinsă pentru ca mai mulți oameni să primească ajutorul pe care îl merită, pentru a putea duce o viață mai independentă și mai plină de scop.

Top fundraiseri 2 mai

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sute de tineri la proiectul „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”

Începând cu 15 ianuarie 2024, Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu derulează proiectul „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect