Connect with us

Judeţ

Proiect european pentru romii din cartierul copșean Târnăvioara

Avatar

Publicat

pe

Recent, Primăria Copșa Mică a semnat contractul de finanțare încheiat cu Consiliul Europei prin programul Romact, pentru derularea proiectului “ Acces în comunitatea de romi, Târnăvioara”.

Prin intermediul proiectului se va acorda o finanțare nerambursabilă de maximum 5.000 de euro, sumă prin intermediul căreia se vor construi trotuare pe o lungime de 85 de metri și 5 podețe de acces în zona locuințelor pentru persoanele rome din zona comunității defavorizată din Târnăvioara.

Contribuția Primăriei Copșa Mică se referă la asigurarea unui număr de 48 de pachete de protecţie și igienă, cu măști de protecţie, săpun, pastă și periuță de dinți. De asemenea, primăria va pietrui drumul de acces din zonă, în suprafață de 525 de metri pătrați și va monta 10 metri de bordură. Proiectul se va desfășura în perioada 1 octombrie-31 decembrie 2021.

Programul Romact este o initiativă comună a Comisiei Europene și Consiliului Europei menită să ajute primarii și administraţiile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusive cea de etnie romă.

PUBLICITATE

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ