9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Atenționare de la Poliția Rutieră pentru pietoni și șoferi

Cele mai citite

Cerul înnorat, vizibilitatea scăzută, ploaia sporadică sau în averse sunt factori de maximă importanță de care e bine să ținem cont atunci când ne aflăm în trafic, indiferent dacă ne aflăm la volan sau dacă suntem pietoni. Pentru că se anunță o perioadă ploioasă, polițiștii sibieni au transmis câteva recomandări șoferilor și pietonilor.
Astfel, circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de ploaie, carosabil ud/umed, vizibilitate scăzută, măriți distanța între mașini, asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta și folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați.
Nu frânați brusc, nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți și acordați atenție sporită pietonilor. Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment.
Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplasează în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
Pietonilor le este recomandat să țină cont de faptul că temperaturile scăzute, vremea închisă, ploaia accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect