FOTO – Tradiție frumoasă de Paști: Jocul țuru a mers mai departe și în 2019

banner
banner
banner
banner

Tradiţia a mers mai departe în municipiul Mediaș și în 2019 în prima zi de Paști, când sute de medieşeni au participat duminică dimineaţa la jocul ţuru.
 
La ora 11, s-a dat startul acestui joc, sub privirile a sute de medieșeni care au fost prezenți la eveniment deși cerul era acoperit de nori la începutul jocului de țuru. Manifestarea din acest an a fost organizată de Dinu Bănceu, Primăria Mediaş și Asociația Culturală Mediașul Nostru.
Rezultatul sau echipa câștigătoare au contat foarte puțin, păstrarea şi continuarea tradiţiei fiind mai presus de orice. Ca și în anii precedenți, evenimentul a fost completat de un spectacol de cântece și dansuri populare, suținut de interpreții Costel Popa, Emilia Muntean, Dan Filuț Tabără, Ansamblul folcloric “Purtata” Mediaș cu soliștii vocali Diana Crețu, Bianca Crețu, Radu Dumitru și Grupul vocal „Cununa Blăjelului”.
„Jocul de ţuru este una dintre tradiţiile frumoase ale medieşenilor de pe această stradă. Mă bucur foarte mult că şi în acest an, sute de persoane au venit în acest loc pentru a lua parte la ţuru. Este un lucru foarte bun, care demonstrează că tradiţiile sunt păstrate. Eu ţin minte că şi pe vremea bunicilor mei, acest joc se disputa în fiecare an şi am decis că trebuie să ducem această tradiţie mai departe”, a declarat Dinu Bănceu, unul dintre organizatorii jocului de ţuru din Mediaş.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect