22.3 C
Sibiu
marți, mai 21, 2024

Investiție în calitatea apei potabile: Modernizare reușită cu fonduri europene

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Apă Canal Sibiu S.A a semnat în data de 12 ianuarie 2024, contractul pentru Lotul 2 al CL10 – Rezervoare Cisnădie și îmbunătățirea tratabilității stației de tratare a apei potabile (STAP) Dumbrava.

Acest proiect este parte integrantă a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014 – 2020”.

Publicitate

Stația de tratare a apei potabile din Dumbrava, ce deservește locuitorii municipiului Sibiu și din alte douăzeci de localități din județ, atât din zona rurală, cât și urbană, va beneficia de modernizare semnificativă. Această inițiativă este susținută financiar prin fonduri europene și constă în integrarea unei trepte de mineralizare a apei brute în procesul de tratare.

Publicitate

Metoda de creştere a mineralizării utilizează var şi dioxid de carbon şi include un sistem de stocare şi evaporare dioxid de carbon lichefiat, un sistem de stocare, dozare şi transport var şi un sistem de monitorizare, control şi automatizare a procesului de mineralizare. De asemenea, presupune un serviciu de monitorizare telemetrică a conţinutului din rezervorul de stocare şi automatizarea procesului de mineralizare. Se va instala un sistem de protecţie antiefracţie şi supraveghere video pentru noile echipamente ale staţiei de tratare a apei potabile din Dum-brava.

Publicitate

Locuitorii din Cisnădie vor beneficia, după realizarea lucrărilor de modernizare, de o infrastructură de apă potabilă la standarde europene. Rezervoarele de apă potabilă, ce deservesc oraşul, vor fi modernizate, iar gospodăriile de apă, din care acestea fac parte, vor avea instalaţii electrice noi, un sistem modern de monitorizare, drum de acces şi împrejmuire.

Lucrările de modernizare şi extindere pentru Lotul 2 vor fi realizate de către STRABAG SRL. Valoarea lucrărilor este de 27.960.922,63 lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 60 de luni, se arată în comunicatul de presă.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brașov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Cvadruplu campion național la culturism. Robert Frățilă – cel mai bun junior din țară

Sportivul sibian Robert Frățilă leagă succes după succes în competițiile de culturism naționale și internaționale. În week-end, la Campionatul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect