Medieșenii, așteptați la jocul țuru în prima zi de Paști

Locuitorii municipiului Mediaș sunt aşteptaţi în prima zi de Paşti la tradiţionalul joc de ţuru, una dintre tradiţiile păstrate de peste 100 de ani de locuitorii din cartierul Moşnei. Foarte asemănător din punct de vedere al modului de desfăşurare şi al regulilor oinei, jocul de ţuru este aşteptat an de an de toţi medieşenii.
 În prima zi de Paşti la ora 11, ţuru începe sub privirile sutelor de curioşi de pe stradă sau din alte zone ale oraşului. Potrivit locuitorilor din zonă, tradiţia jocului ţuru datează de peste 100 de ani. La eveniment au participat în fiecare an sute de medieșeni, dar și oficialitățile orașului, care au și dat de altfel lovitura de începere a jocului de țuru.
Ca și în anii precedenți, evenimentul va fi însoțit de un spectacol de cântece și dansuri populare, programat tot duminică dimineața. Vor fi prezenți interpreții Marian Suciu, Emilia Muntean, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Diana Crețu, Bianca Crețu și Dan Filuț Tabără precum și ansamblurile de dansuri populare „Târnavele” și “Muguri de pe Târnave” din Mediaș și grupul instrumental “Ceterașii de pe câmpie” din Mureș.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect