19.2 C
Sibiu
miercuri, mai 22, 2024

OFICIAL: Casa Artelor din Sibiu a fost inaugurată. Peste 200 de meșteșugari vor fi susținuți în primul an de activitate

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Muzeul ASTRA din Sibiu a inaugurat Casa Artelor, un spațiu multifuncțional dedicat meșteșugurilor și artei tradiționale.

După 4 ani de renovări și investiții în valoare de aproximativ 3 milioane euro, această instituție reprezintă un spațiu important pentru meșteșugarii români, oferindu-le o platformă pentru învățare, promovare și comercializare.

Publicitate

Casa Artelor este primul centru care va reuni învățarea, promovarea și comercializarea obiectelor meșteșugărești de artă românească. Obiectivele acestui centru vizează în principal sprijinirea meșteșugarilor din România, asigurarea unui spațiu educațional în care artiștii români să poată învăța cum să transforme pasiunea lor într-o afacere prin organizarea unor cursuri și ateliere multidisciplinare, dar și asigurarea unui spațiu expozițional și a unei galerii de artă cu vânzare pentru produse atent curatoriate de echipa muzeului.

Publicitate

Peste 200 de meșteșugari vor beneficia în acest an de cursuri și sprijin din partea echipei Casei Artelor și mii de români vor putea interacționa cu arta folclorică românească în spațiul din centrul Sibiului.

Publicitate

“Este un moment istoric pentru domeniul cultural din România și o asumare a unei imense responsabilități pentru publicul larg, dar și pentru meștesugarii care își doresc să asigure o continuitate artei lor. Ne dorim să fim un intermediar între meșteșugari și publicul românesc, să curatoriem arta folclorică românească și să susținem eforturile acelor artizani tradiționali care încă aleg să își promoveze arta într-o formă autentică. Muzeul ASTRA, devine, practic, prima instituție muzeală din România și printre puținele din Europa acreditate să certifice competențele meșterilor populari – acești garanți ai valorilor identitare – să formeze generațiile viitoare și să asigure un viitor pentru ceea ce ne reprezintă cu fală în Europa și în lume.

Mulțumiri merg către toți partenerii implicați și, în mod special, către echipa-fenomen a Muzeului ASTRA care a înțeles că scopul unui muzeu este cu adevărat atins atunci când reușim să dăm viață exponatelor”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Inițiativa face parte din Proiectul Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.), finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Distincție uriașă pentru Sibiu. A obținut Marele Premiu și Orașe care Inspiră la Gala Destinația Anului

Marți seara s-a desfășurat Ateneul Român, Gala Destinația Anului, iar municipiul Sibiu a obținut Marele Premiu.A fost prima ediție...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect