20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

“Târgul de pe Târnave”, în 26 octombrie, la Mediaș

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

“Târgul de pe Târnave” este titlul manifestării organizate de către Asociația Phoenix Speranța Mediaș în 16 octombrie, de la ora 10, la Casa Schuller din Mediaș. Este un eveniment cu degustare și vânzare de produse gastronomice locale care a pornit de la o idee pe cât de simplă, pe atât de inedită: ce anume i-a făcut pe mulți străini să renunțe la viața la oraș și să se mute în satele din județul Sibiu.
Reprezentanții Asociației Phoenix Speranța susțin că județul Sibiu are ceva dintr-un tărâm magic care îndeamnă necontenit să fie descoperit, doar că, atunci când o faci, constați ca misterul persistă. Întrebarea de la care a pornit ideea evenimentului a fost legată de ce anume a determinat atâția oameni din alte țări să se mute în sate sibiene, fără alt renume decât atmosfera arhaica și natura încă bucolica ca la începuturi!
Atrasa de acest mister, dar și pentru că mulți din noii locuitori ai satelor au trecut pragul asociației medieșene, îndemnați de originile olandeze ale instituției, Asociația Phoenix Speranța a decis să cerceteze în ce mod s-au adaptat acești „conchistadori” moderni la modul de viață ardelenesc, mai ales la cultura gastronomica locală și cum pot fi valorificate impresiile și opiniile lor. Evenimentul din 26 octombrie de la Casa Schuller este cofinanțat de către Consiliul Județean Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect