25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Elena Udrea va fi adusă în România săptămâna aceasta, pentru a merge în penitenciar

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Ministrul de Interne anunță că Elena Udrea va fi adusă în România în această săptămână dat fiind faptul că procedurile trebuie încheiate în cel mult 10 zile de la decizia de extrădare.

Autoritățile din Bulgaria au trimis documentele pentru extrădarea Elenei Udrea în data de 15 iunie, urmând să se facă negocieri privind modul în care fostul ministru va fi adus în țară.

„Structurile din România au primit o solicitare din partea celor din Bulgaria, pentru a realiza procedurile de extrădare până în 20 iunie. În acest moment se analizează un plan de preluare, o locație, un loc de deplasare și până pe 20 iunie va fi transferată la o unitate ANP”, a declarat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Elena Udrea ar putea fi adusă în țară prin mai multe metode: ea poate fi preluată de la vamă, polițiștii pot merge la închisoarea unde este acum, ori să fie adusă cu avionul. Ea va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, închisoare dedicată femeilor.

De asemenea, nu este exclusă ideea ca fostul ministru să intre în categoria persoanelor care au nevoie de protecție, lucru care înseamnă că ea fie va fi închisă singură, fie alături de femei care au comis fapte asemănătoare și ar fi păzită de mai mulți polițiști de penitenciar. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, iar decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect