27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Care a fost motivația instanței din Grecia

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Curtea de Apel din Grecia a hotărât ca Sorin Oprescu să nu fie extrădat în România pe motive de siguranță. Magistrații eleni consideră că fostul primar al capitalei nu ar beneficia de condiții decente în închisorile din țara noastră.

Sorin Oprescu, condamnat definitiv, în 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și prins în Grecia, după ce a fugit din țară – nu va fi extrădat în România. Astfel, Curtea de Apel din Atena a respins cererea României de extrădare a fostului primar, aflat în libertate după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro, potrivit HotNews.ro.

banner

Autoritățile grecești sunt de părere că românul nu ar beneficia de condiții decente în închisorile din România, dacă ar fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă, notează Antena 3. Prin urmare, Sorin Oprescu rămâne în Grecia pe perioadă nedeterminată.

Declarațiile Adrianei Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu

„Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fără valoare”, declara Adriana Nica, la finalul lunii mai, în fața instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect