0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din timpul pandemiei de COVID, trimis în judecată de DNA

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

DNA l-a trimis în judecată pe medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi în timpul pandemiei, pentru că ar fi determinat asistentele de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara să vândă teste COVID și să preleveze probe medicale pentru o firmă la care este acționar.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai reputați epiodemiologi și o voce cunoscută în timpul pandemiei, ar fi determinat cu intenție trei asistente medicale ale spitalului Victor Babeș din Timișoara să “presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică”.

banner

DNA a informat că cele trei asistente medicale au fost determinate de Virgil Musta, în mod direct sau prin intermediul medicului societății comerciale în cauză, Manolescu Diana Luminița, să “preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private utilizând o casă de marcat mobilă.

Cele trei asistente au prestat zilnic între orele 7-10 servicii medicale pentru compania în cauză”, scrie Biziday.

“La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale.

Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului”, precizează DNA.

Procurorii DNA mai spun că prejudiciul cauzat Spitalului Victor Babeș depășește 12.178 de lei, iar societatea la care este asociat Virgil Musta ar fi obținut în mod ilegal 172.508 de lei. Procurorii au pus sechestru pe suma de 12 mii de lei aparținând inculpatului Musta Virgil Filaret, aflată într-un cont bancar.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect