Japonia: Bilanțul inundațiilor a crescut la 15 morți

banner
banner
banner
banner

Echipele de salvare luptă pentru a găsi supraviețuitori și au venit în ajutorul persoanelor izolate de inundațiile catastrofale care s-au produs în sud-vestul Japoniei, unde bilanțul intemperiilor s-a agravat cu 15 morți găsiți, transmite AFP, citat de Agerpres.
Râurile umflate de precipitațiile de o amploare fără precedent au distrus drumuri, case și școli într-o mare parte a Insulei Kyushu, cea mai sudică din principalele patru insule ale arhipelagului nipon, la circa 900 de kilometri de Tokyo. Mai multe mii de soldați și membri ai echipelor de salvare se luptă cu apele noroioase ale râurilor, în căutarea dispăruților și a persoanelor izolate, al căror număr a fost evaluat la 600 de agenția Jiji Press.
Agenția de știri și televiziunea publică NKH au anunțat că au fost găsite corpurile a 15 persoane decedate. Un precedent bilanț informase că șapte persoane au murit și 22 sunt date dispărute.
Imaginile difuzate la posturile de televiziune i-au arătat pe cei salvați de elicoptere transportați spre adăposturi deasupra apelor învolburate.
La fața locului au fost trimiși aproape 12.000 de polițiști, militari, pompieri și membri ai pazei de coastă.
Din cauza situației catastrofale din regiune, casa imperială a făcut cunoscut că anunțul prevăzut sâmbătă al logodnei prințesei Mako — cea mai mare dintre nepoatele împăratului Akihito — a fost amânat.
Sursa: agerpres.ro

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect