VIDEO Mărturii despre problemele lui Bruce Willis din ultimii doi ani de filmări. Roluri scurtate, pistoale folosite fără rost

banner
banner
banner
banner

Actorul Bruce Willis se retrage din lumea filmului după ce a fost diagnosticat cu afazie. Se pare că boala care i-a afectat creierul a început să devină evidentă de cel puțin doi ani, mai multe filme în care actorul a jucat în această perioadă fiind realizate sub semnul dificultăților cognitive ale lui Willis.
Retragerea neașteptată din activitate a actorului Bruce Willis a lăsat mulți fani cu un regret major, dată fiind popularitate și vârsta încă potrivită pentru această meserie. Prea puțini știu însă că ultimii cel puțin doi ani au însemnat eforturi mari pentru regizorii și producătorii care au realizat filme în care Bruce Willis avea un rol principal. Problemele sale cognitive, dificultățile de memorie, de vorbire, au făcut tot mai anevoioase filmările. Acum încep să apară relatările referitoare la aceste momente, care arată că finalul profesional pentru Bruce Willis a fost inevitabil.
Relatările celor care au lucrat cu actorul Bruce Willis încep să apară din 2020, când regizorii și colegii de platou erau îngrijorați de starea de sănătate a actorului, dar există voci care susțin că și înainte de acest moment Willis începuse să se descurce tot mai greu cu memorarea rolurilor sale.
Cu câteva zile înainte ca Bruce Willis să apară pe platoul de filmare al unuia dintre ultimele sale filme de acțiune, regizorul a cerut ca rolul actorului să fie ceva mai mic, iar dialogul să fie scurtat.
Regizorul ,,Out of Death”, Mike Burns, a sesizat problemele cu care se confrunta Bruce Willis când trebuia să își rostească replicile, iar dialogurile au fost reduse, pentru a-i ușura munca. Majoritatea scenelor de acțiune, în special cele care implicau focuri de armă coregrafiate, au fost realizate de o dublură a lui Bruce.
Burns a fost nevoit să comprime toate scenele lui Willis – aproximativ 25 de pagini de dialog – într-o singură zi de filmare. „Se pare că trebuie să reducem numărul de pagini al lui Bruce cu aproximativ 5 pagini”, a scris Mike Burns, potrivit dezvăluirilor apărute în presa de peste ocean, într-un e-mail trimis în iunie 2020 scenaristului filmului. „De asemenea, trebuie să îi scurtăm rolul, astfel încât să nu existe monologuri.”
Cu toate acestea, regizorul nu a explicat atunci motivele pentru care replicile lui Bruce Willis trebuiau să fie scurtate, însă colegii de platou au povestit scenele în care acesta se confrunta cu pierderea de memorie, iar el era ajutat de căști, prin care i se rosetau replicile. Potrivit unor documente publicate de The Times, Bruce Willis era plătit cu 2 milioane de dolari pentru două zile de filmare.
Una din întâmplările care demonstrează instalarea bolii încă de atunci se referă la momentele de pe platoul de filmare al filmului ,,Hard Kill”. Atunci Willis a tras în mod neașteptat cu o armă încărcată cu gloanțe oarbe, îsă producătorul filmului a contestat acest fapt. Mai multe scene în care Bruce Willis a folosit armele în momente neconforme cu scenariul au fost evocate de angajați.
Ce este afazia
Afazia este o afecțiune complexă, ea comportă mai multe forme și faze și afectează, în principiu, vorbirea și formarea vorbirii în raport cu codificarea lingvistică. Persoanele care suferă de afazie au dificultăți în a înțelege sensurile cuvintelor dar și în a-și exprima gândurile cu ajutorul vorbirii. Ea poate fi produsă de o serie de factori, între care accidentele vasculare cerebrale. În cazul lui Bruce Willis a fost amintit un accident produs pe platoul de filmare încă de la primele filme Die Hard. Specialiștii susțin că acest accident ar fi putut sta la originea dificultăților sale cognitive.

Aphasia after a stroke from My Stroke Guide on Vimeo.
Bruce Willis a debutat ca actor din 1970, a apărut în peste 70 de filme și este recunoscut pentru rolul din filmul ,,Die Hard”, fiind nominalizat de cinci ori la Globul de Aur și câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anticorpii monoclonali nu sunt eficienți în faţa noilor variante de coronavirus

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat vineri...
spot_img

Știri pe același subiect