13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

EDITORIAL. ”Ce are ea și nu am eu?” Sau despre îndătinatul traseism politic

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, s-a înscris în PSD, dar ar fi vrut să se iubească în continuare și cu FDGR (de la care nu s-ar mai fi dus). Săptămâna trecută, încă un primar PNL din județ s-a aciuat și el pe la același partid. E vorba de Vasile Beschiu, primarul comunei Jina. După ce de curând și viceprimarul PNL din Miercurea Sibiului, Ioan Ludoșan, s-a trasmutat și el spre ”roșii”. Bașca alți primari, de prin alte partid(uleț)e. În viitorul apropiat se anunță cel puțin alte patru racolări de primari PNL de către PSD.

Publicitate

Că treaba e destul de groasă, o recunoaște și Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, care într-un comunicat de presă precizează: ”Plecarea unor primari de la PNL la PSD este o acțiune politică greșită, care slăbește actuala coaliție de guvernare și pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru țară. Fiecare primar, viceprimar sau consilier care părăsește partidul reprezintă o lovitură la temelia stabilității politice și economice pentru care ne-am aliat politic și am decis să guvernăm împreună. Din această migrație pierdem toți, nu doar PNL!” Mai mult, Raluca Turcan e convinsă că ”nu binele comunității locale îi determină pe unii să schimbe partidul politic, chiar înainte de alegeri, ci presiunile, condiționările și chiar șantajul, lucruri care nu au ce căuta într-un stat membru al UE și profund incorecte între doi parteneri de guvernare”.

Publicitate

Politica, mai ales la noi, e o continuă cursă de cai troieni. Chiar dacă ea nu are principii, ci doar interese, omul de rând se tot amăgește, cu fiecare nou sezon electoral, că cei pe care își proptește ștampila vor și ține cont, la vremea potrivită, și de ei. Și într-un cinic masochism, mai votează încă o dată, și încă o dată, amăgit de binecunoscutele sloganuri de genul: ”Votul tău contează!”, ”Împreună, pentru România!”, ”Ieși și tu la vot!” etc. Pe când, în fond, la noi politica se învârte doar în jurul abilității de a negocia despre cine primeşte ce şi când.

Acum câteva săptămâni, într-o anumită zonă a țării, povesteam cu un astfel de migrant dinspre PNL spre PSD. Omul povestea cu năduf cum de nu știu câtă vreme stă cu oareșce proiecte în așteptare și numai nu vin banii. În acest context, apare… agentul de vânzări PSD. Primarele i se confesează prin ce trece, acesta scoate minunăție de telefon și sună la ”Centru” și discută direct cu mai-marele PSD-ist. La scurt timp, ca prin farmec, se deblochează banii, proiectele sunt mai realiste ca niciodată în finanțare, iar primarul PNL-ist debarcă cu surle și trâmbițe (că nu se cade să zicem cu tromboane) în PSD.

PSD Sibiu se poate lăuda (și o face din plin!) cu o recoltă bogată. Chiar dacă își racolează primarii, cu precădere, de la partidul cu care e în alianță la guvernare. Românul ”iubește trădarea”, vorba lui Caragiale, dar, din exces de iubăreală, se pare că se dă în vânt și după trădători. Altfel nu ar vota aceiași oameni, aceleași comportamente.

Să o parafrazăm pe Delia, ”Ce are PSD și nu are PNL?” Pe lângă faptul că își îngroașă rândurile tot mai insistent cu traseiști, desigur. Telefonul ăla, la capătul căruia stă cineva la butoane și răspunde. Eficient…

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect