17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Dan Barna a venit la Sibiu pentru a prezenta candidații Alianței USR PLUS la alegerile locale din Sibiu

Cele mai citite

Alianța USR PLUS și-a prezentat principalii candidați la alegerile locale din luna septembrie, atât pentru municipiul Sibiu, cât și pentru județ. Dan Barna, președintele partidului, a venit personal să-i prezinte, pentru a oferi greutate candidaților.

USR și PLUS, două partide care se pregătesc să fuzioneze, vor participa la alegerile din această toamnă într-o alianță, cu candiați unici și liste comune. Acest lucru se va petrece și la Sibiu, unde președintele organizației locale PLUS, Raul Apostoiu, va fi candidatul alianței la Primăria Sibiu, iar Adrian Echert, președintele USR Sibiu, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Fiecare va conduce lista de candidați pentru consiliile locale și județene, pe care se vor mai afla Diana Mureșan, de la USR Sibiu, și Ruxandra Cibu Deaconu, de la PLUS Sibiu. Ambele au fost prezente în conferința de presă în care s-au lansat candidaturile, susținând fiecare cu argumentele proprii motivele pentru care au ales să lupte împotriva vechii clase de politicieni. Ruxandra Cibu Deaconu a atras atenția asupra clădirilor de patrimoniu din județ, care se prăbușesc peste noi, dar a vorbit și despre activitatea consilierilor actuali, care doar fac act de prezență și dau premii. Diana Mureșan a fost foarte vocală și a folosit o figură de stil pentru a creiona situația, așa cum o vede ea: “treaba nu mai merge ceas. Ceasul dă rateuri”.
Candidatul la Primăria Sibiu, Raul Apostoiu, a spus că a început să meargă prin cartiere, pentru a se întâlni cu oamenii și pentru a discuta despre problemele pe care le au. A amintit și despre proiectele pe care actuala administrație le-a promis și nu le-a făcut: Zona Metropolitană, Varianta Ocolitoare Sud, Centrul de Expoziții și Spectacole, trenul urban. El a subliniat importanța Zonei Metropolitane și nevoia ca toți sibienii, inclusiv cei care trăiesc la limita sărăciei să “simtă că au un nivel de trai mai ridicat”.
Și candidatul la președinția Consiliului Județean, Adrian Echert, a vorbit despre temele și strategia pe care le va aborda în campania electorală: dezbateri pe proiecte publice, între care zonă metropolitană, infrastructură, digializare, inovare.
Dan Barna a mai explicat că USR PLUS va fi dispusă să facă negocieri cu alte partide, dar este exclus să o facă cu PSD sau sateliții săi. Alianța USR PLUS va avea 31 de candiați la primăriile din județ și liste de candidați la 43 de consilii locale, în județul Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect