17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Dan Barna renunță la șefia Camerei Deputaților și vine cu noi propuneri pentru coaliția cu PNL și UDMR

Cele mai citite

Dan Barna a anunțat astăzi că renunță la șefia Camerei Deputaților și l-a propus pentru această funcție pe liderul deputaților USR PLUS, Cătălin Drulă. Totodată, Barna a venit cu propunerea ca liderii USR PLUS, PNL și UDMR să intre împreună în Guvern, ca vicepremieri.

Acestea sunt soluțiile pe care copreședintele alianței USR PLUS le-a propus pentru depășirea „blocajului” legat de alocarea funcțiilor de partide.
„Dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, aceasta este programul de guvernare. Aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de alocarea funcțiilor de partide sau, și mai fals, că este o chestiune legată de ambiții persoane ale liderilor celor două partide din conducerea coaliției, respectiv a mea și a domnului Ludovic Orban. Nu este despre poziții, ci este exact despre o alocare echilibrată și șansa ca această coaliție să devină una care să funcționeze și să meargă mai departe”, a spus Dan Barna.
El a precizat că partidul pe care îl conduce vine cu o nouă soluție și propune o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților. De asemenea, el a propus ca liderii USR PLUS, PNL și UDMR să ocupe funcțiile de vicepremieri în noul Guvern.
„Încercăm o nouă soluție, o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților. USR PLUS consideră în continuare că echilibrul acestei coaliții trebuie să existe. Îl propun pe liderul de grup al parlamentarilor USR, Cătălin Drulă, un coleg cu o experiență semnificativă și cu rezultate remarcabile în ultimele două sesiuni. Îi propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României. Un Guvern în care premierul, care va fi acela, va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliție. Va fi un Guvern care arată serios, care va fi credibil, care nu va mai avea nevoie de comitete și comisii colaterale pentru luarea deciziei politice. Va fi un guvern prin care, într-adevăr, le transmitem românilor că suntem concentrați pe ceea ce înseamnă pandemie, pe ceea ce înseamnă găsirea soluțiilor pentru locuri de muncă, pe ceea ce înseamnă o coaliție stabilă și asumată cu adevărat de cele trei forțe politice și nu o coaliție, repet, de conjunctură sau întâmplătoare”, a mai spus Barna.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect