19.2 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Ludovic Orban a venit la Sibiu pentru a-și lansa noul partid. „Cu siguranță voi candida la președinție. Cea mai mare dezamăgire mi-a provocat-o Klaus Iohannis”

Cele mai citite

Ludovic Orban, fost președinte al Partidului Național Liberal și fost prim-ministru al României, a venit la Sibiu pentru a-și lansa organizația locală a noului partid pe care l-a înființat. Echipa cu care Forța Dreptei pleacă la drum în Sibiu este condusă de fostul parlamentar PNL, Constantin Șovăială, intrat într-un puternic conflict cu Raluca Turcan.

Ludovic Orban și colegii din noul partid pe care l-a înființat după ce a pierdut alegerile interne din toamna anului trecut au în acest moment trei direcții de discurs politic, potrivit primelor declarații făcute la Sibiu: „suntem singurul partid liberal, deoarece PNL = PSD”, „suntem o alternativă reală la actuala putere, pentru că AUR nu este o alternativă” și „președintele Iohannis este josnic, lipsit de onestitate și de empatie față de români”, după cum a declarat Ludvic Orban.
Concluzia pe care au transmis-o reprezentanții Forței Dreptei, la Sibiu, este că vor încerca să participe la alegeri cu forțe proprii, chiar dacă nu beneficiază de finanțare publică, precum partidele din coaliția de guvernare. Mai mult, Ludovic Orban va candida la președinție „cu siguranță”. „Dacă mă uit pe scena politică românească, îmi dau seama că e o afirmaţie de bun simţ, exprimarea unei intenţii de a candida la Preşedinţia României. Plus că, vă mai spun încă o dată, după ce te-ai fript cu ciorba, sufli şi în iaurt. Foarte greu aş mai putea să iau decizia să mai sprijin pe altcineva”, a mai spus Orban, în amuzamentul colegilor săi.
Fostul premier a lansat și o serie de atacuri la adresa lui Klaus Iohannis, declarându-se dezamăgit de acesta: „Niciodată nu mi-aş fi imaginat că, sub masca de neamţ pe care şi-a pus-o, sub masca euro-atlantistă pe care şi-a pus-o, se poate ascunde un caracter atât de josnic. O lipsă de onestitate şi de empatie faţă de români şi atâta cinism şi lipsă de sensibilitate faţă de România, rareori mi-a fost dat să văd”.
În ceea ce privește echipa cu care a plecat din PNL, lucrurile sunt ceva mai nuanțate. Chiar dacă la momentul anunțării demisiei grupul celor care îl susțineau și al celor care îi erau apropiați era mai mare, între timp el s-a micșorat vizibil. „Unii au ales să-și protejeze interesele, pentru că au funcții sau interese personale. Alții au rude sau prieteni în funcții diferite și nu le convine să plece”, a declarat Ludovic Orban pentru Sibiu 100%.
Fostul președinte al PNL ne-a mai precizat că nu are în vedere deocamdată niciun parteneriat cu alte partide. „Cu PMP așteptăm să vedem ce spune tribunalul. Dacă câștigă Diaconescu, vom putea face alianță, dacă câștigă Tomac, ei vor face alianță cu PNL”.
În privința posibilității ca unii candidați pentru alegerile locale să vină din rândul actualilor primari PNL, Ludovic Orban ne-a declarat că există primari care i-au transmis că vor să-l urmeze, dar i-a rugat să-și ducă la capăt proiectele și să aștepte momentul potrivit, pentru a nu-și pierde funcțiile.
În echipa noului partid Forța Dreptei se regăsesc, la centru, nume cunoscute, precum foștii miniștri Violeta Alexandru sau Adrian Oros, iar la Sibiu, Constantin Șovăială și Ciprian Faraon, ambii foști membri ai PNL Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Bazar de primăvară pentru copii

”Planeta lui Da” organizează sâmbătă, 20 aprilie, pe strada Ana Ipătescu, nr. 2, între orele 13.00- 17.00, un eveniment...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect