27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Mircea Geoană se pregătește să candideze la președinția României

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Numele fostului președinte al PSD și actual secretar general al NATO, Mircea Geoană, apare tot mai des în ultima perioadă în legătură cu o candidatură a sa la funcția de Președinte al României. Contextul politic este unul extrem de favorabil, deoarece nu se întrevede niciun candidat cu șanse de la partidele de dreapta, „abonate” la această funcție în ultimele decenii.

banner

Mircea Geoană a apărut în ultimele zile ca vedetă a unui sondaj politic realizat de Sociopol, în care este testat public pentru situația în care ar candida la președinție. Primele date despre sondaj au fost publicate de Presshub.ro.

Geoană vs. Kovesi vs. Ciucă

Procentele obținute de Mircea Geoană sunt cele mai mari, indiferent în ce combinație de candidaturi este pozionat.  Geoană a fost pus inclusiv față în față cu Laura Codruța Kovesi, un nume care are foarte mici șanse să fie văzut pe listele electorale, dar care ar avea o puternică susținere populară. Sondajul a fost realizat de Sociopol, un institut apropiat de PSD și care este condus de fostul consilier al lui Victor Ponta, Mirel Palada. Potrivit acestei măsurători realizare în luna iunie, Mircea Geoană ar fi creditat cu 34% din intențiile de vot ale respondenților, în timp ce Laura Codruța Kovesi ar obține, dacă ar candida, doar 16%. În sondaj este inclus și numele lui Nicolae Ciucă, care se clasează pe locul al doilea, cu 18%, astfel că voturile sunt disipate. Candidatul potențial al AUR, George Simion, ar putea obține 13 procente, potrivit sondajului Sociopol, citat de mai multe publicații

Același sondaj a testat și intențiile de vot în cazul unui tur 2 de scrutin, între Mircea Geoană și ceilalți candidați cu șanse. În toate variantele, Mircea Geoană a primit cele mai multe voturi din partea celor care au răspuns la acest sondaj.

Grup de sprijin, condus de Mihaela Geoană

O a doua informație în legătură cu Mircea Geoană a apărut pe site-ul G4 Media, care citează „surse” și care vorbește despre un grup de inițiativă pentru susținerea candidaturii celui care a concurat cu Traian Băsescu, în 2009, și a pierdut la limită, după un moment penibil, în seara alegerilor, când s-a bucurat prematur de rezultatele provizorii.

Acest așa numit „comitet de sprijin” pentru Mircea Geoană o are în centru pe Mihaela, cunoscută și pentru expresia „dragostea mea”, folosită de soțul ei în 2009, dar aduce laolaltă, susțin sursele, mai mulți apropiați ai secretarului general NATO, antreprenori și politicieni.

Pentru a candida Mircea Geoană are nevoie însă de o susținere în PSD, acolo unde Marcel Ciolacu a încercat să se despartă de trecutul acestui partid, cel puțin la nivel de imagine. Actuala conducere a partdiului este conștientă de faptul că anul 2024 reprezintă o reală oportunitate pentru PSD de a câștiga în sfârșit fotoliul de președinte al țării, astfel că este căutat un nume curat, cu credibilitate, care ar putea să atragă alegători și din afara bazei electorale a partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect