7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

TU ALEGI! Portret de candidat: Astrid Cora Fodor

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Motivația pentru a candida la Primăria Sibiu: „Îmi voi depune candidatura pentru un al treilea mandat de primar al municipiului. O fac cu convingere, determinare și o fac cu promisiunea că mă voi implica 100% în finalizarea proiectelor pe care mi le-am propus. Unele sunt în stadiu avansat, altele incipient, dar asigură dezvoltarea pe care am pornit din 2000”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului, în conferința de lansare a candidaților FDGR pentru Primăria Sibiu și Consiliul Județean.

Publicitate

Astrid Cora Fodor și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar al Sibiului din partea FDGR. Aceasta pleacă în cursa electorală pentru alegerile locale din 9 iunie cu gândul la continuitate în plan administrativ, având în vedre că  se află de aproape 10 ani în funcția de primar al Sibiului, de la începutul lunii decembrie 2014. Un deceniu în care a dezvoltat Sibiul pe aceeași linie administrativă a predecesorului său, Klaus Iohannis, devenit, în 2014, președintele României. În acest interval, Astrid Fodor  a încheiat două mandate de primar complete (2016 – 2020 și 2020 – 2024), iar acum se gândește la un al treilea mandat în fruntea Sibiului.

Publicitate

În cazul unei victorii, la alegerile din 9 iunie, la Primăria Sibiu, în 2028, la finalul noului mandat, Astrid Fodor l-ar egala pe fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, în topul longevității primarilor Sibiului de după Revoluție. Practic, fiecare ar ajunge la 14 ani ca primar în fruntea Sibiului și 28 de ani pentru FDGR în adminsitrarea fiefului sașilor din Transilvania.

Cine este Astrid Cora Fodor?

Economistă, Astrid Fodor și-a început cariera la o întreprindere din Mediaș. După doar un an, a revenit la Sibiu, unde s-a angajat la fabrica Libertatea. Aici a activat timp de 23 de ani, până când societatea și-a închis afacerea, iar apoi a început să se ocupe de finanțele Consistoriului Evanghelic. „Nu mi-a fost greu să mă impun. Și nu îmi este greu să mă impun. Dacă femeia are calitățile necesare pentru un lider, să fie, dacă le are bărbatul, să fie… Deci nu are niciun fel de relevanță, din punctul acesta de vedere, dacă ești bărbat sau femeie”, susține Astrid Fodor, în urma unei declarații făcute mass-mediei în momentul în care a devenit pentru prima dată primar al Sibiului.

Sub mandatele de primar ale lui Astrid Fodor, municipiul Sibiu a continuat trendul ascendent pentru dezvoltarea economică și social-culturală. Și pentru noul mandat, aceasta va concura sub același principiu ca și în mandatele anterioare: „Campania mea se va concentra pe proiecte, așa cum a fost fiecare campanie. Nu mă voi concentra pe contracandidați”. În aceste condiții, factorul politic aproape că nu va conta. Trebuie menționat că în cele mai  multe situații a fost sprijinită de întreg Consiliul Local Sibiu, nu numai de aleșii FDGR.

În mandatele sale, s-au reabilitat 159 de străzi de pământ, s-au modernizat 103 străzi, au fost construite noi drumuri de legătură și s-au reabilitat cele 16 cartiere de blocuri. De asemenea, s-a finalizat un nou pod peste Cibin, altul extins și modernizat, s-a realizat prima parcare din Hipodrom și iluminatul public, care e eco-eficient în proporție de 64%. La mobilitate, s-a înlocuit flota de autobuze. S-au construit peste 18 km de piste noi de biciclete, patru crește noi cu 275 de locuri, două noi grădinițe și două supraetajate aproape 270 de locuri. În ceea ce privește investiția în petrecerea timpului liber, aminitm noul stadion municipal, parcul de agrement Lacul lui Binder, skatepark-ul din zona Obor și derularea zonei de agrement Gușterland.

Întrebările Sibiu 100%

Care este cea mai importantă realizare a dumneavoastră în plan personal?

Faptul că am reușit să îmi educ copiii ca oameni de bine, pregătindu-i pentru viață. Acum amândoi băieții mei sunt la casele lor și suntem alături unii de ceilalți, susținându-ne reciproc. Aceasta este cea mai mare satisfacție, cred, pentru orice părinte.

Care este cea mai mare realizare pe plan profesional?

Fără îndoială, faptul că sunt primar ales al Sibiului, la al doilea mandat. Eu m-am născut în Sibiu și iubesc acest oraș. Să pot face în mod direct ceva pentru Sibiu, din calitatea de primar, să pot să contribui la dezvoltarea lui, este o realizare de care sunt onorată. Am avut șansa să văd din poziția de consilier local, mai apoi de viceprimar și, de 8 ani ca primar, cum acest oraș s-a trezit la viață și a înflorit.

După Sibiu, care este orașul dumneavoastră preferat, din România sau din toată lumea aceasta frumoasă?

Sibiul ESTE orașul meu preferat. Cu Piața Mare și întreg centrul animat de evenimente și de viață, cu liniștea din parcuri sau din Piața Huet. Îl iubesc. Sigur că am găsit frumosul peste tot în România și în lume, în orașe mai mari sau mai mici. România e frumoasă, cu peisaje de vis, locuri deosebite și oamenii care m-au surprins nu de puține ori în mod pozitiv. Orașele europene mi-au servit de multe ori ca inspirație în anumite soluții pe care le-am aplicat, adaptat Sibiului. Dar Sibiul este acasă și rămâne singurul preferat, pentru că mă leagă de acesta o emoție pe care nu am găsit-o în nici un alt loc pe care l-am vizitat.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect