27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Sondaj: PSD mai câștigă două procente în fața celorlalte partide. USR pare neafectat de plecarea lui Cioloș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Cel mai recent sondaj de opinie pe teme politice, realizat de Avangarde, arată o consolidare a scorurilor potențiale, respectiv a intențiilor de vot ale românilor, după doi ani și jumătate de guvernare, din care mai puțin de un an PNL – USR și restul PNl – PSD.

banner

Românii acordă tot mai mult credit politic PSD, dacă ținem cont de datele publicate de Avangarde, institut cunocut cu afinități PSD, care a realizat un sondaj de opinie chiar la comanda acestui partid. Din acest motiv, datele trebuie analizate cu rezerve, însă ele pot arăta o tendință clară pentru viitoarele alegeri din 2024.

Potrivit acestui sondaj, PSD ar putea fi votat de 37% din românii care vor vota, în timp ce PNL, partid care astăzi dă prim-ministrul guvernului în exercițiu, este creditat cu 23% din intențiile de vot. Pe locul al treilea s-a stabilizat, după cum arată datele, partidul AUR, cu 11 procente, în timp ce USR rămâne la un nivel de 9%, în pofida plecărilor din ultima perioadă.

Sondaj Avangarde
SURSA: AVANGARDE

După pragul de 5%, pe care îl atinge UDMR, se află restul partidelor mici care nu au șanse să intre în Parlamentul României, la cum arată situația în acest moment. Este în același timp un nou sondaj care arată potențialul partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, care primește doar 2% din intențiile de vot.

Față de sondajul anterior, PSD câștigă 2 procente, iar PNL 3, aparent de la AUR și de la partidele mici. Cu toate acestea, nu este cel mai mare scor al social-democraților, care erau creditați în 2021 cu până la 40%, într-o perioadă în care PNL scăzuse până la 17 – 18 procente.

Întrebarea referitoare la încrederea de care se bucură liderii politici îl aduce în prim plan din nou pe Marcel Ciolacu, cu un nivel de 25% încredere, peste cea obținută de Nicolae Ciucă, cu 18%. Klaus Iohannis, George Simion, Cătălin Drulă sunt următorii politicieni în clasamentul încrederii. Un detaliu important: noul președinte USR, Cătălin Drulă, are un procent însemnat, 5%, de răspunsuri „Nu știu cine este”, care arată lipsa acestuia de notorietate, în ciuda faptului că a condus Ministerul Transporturilor într-o perioadă tensionată.

Sondajul a fost realizat în perioada 22 iulie-31 iulie prin telefon, cu un număr de aproximativ 900 de români care au răspuns la întrebări. Dintre aceștia doar 38% au indicat un partid cu care ar vota la următoarele alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect