11.2 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

Turcan, despre Legea salarizarii: PNL vrea o lege cu perspective certe

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan susține că PNL are mari suspiciuni legate de implementarea integrală a Legii salarizării unitare, în formula propusă de PSD. Iar, PNL vrea adoptarea unei Legi a salarizării unitare și consideră că trebuie făcută ordine în sistemul bugetar, respectând principiile echității și nediscriminării.
 
„PNL vrea o lege cu perspective certe, NU o declarație politică de bune intenții. Pana acum avem doar declarații. Niciun proiect scris negru pe alb. Creșterea salariilor bugetarilor trebuie să fie în concordanță cu creșterea economică și veniturile realizate la bugetul de stat, astfel încât sa poata fi susținută. NU vrem o lege doar pe hârtie, adică promisiuni deșarte, care să ia ochii, dar care să nu fie duse la îndeplinire. Restanța în privința salarizării unitare este incontestabilă”, a declarat Raluca Turcan.
Propunerea PNL este ca raportul dintre salariul minim și maxim să fie 1 la 13, fiind aplicat principiul echimbrării prin creștere (fără tăieri), fiind o implementare de 4 ani, dar și o anvelopă suplimentară de 23 de miliarde de lei.
De asemenea, președintele interimar a vorbit despre îngrijorarea PNLcu referire la contradicția privind pozițiile ministrului Munci, Olguța Vasilescu și proiectul de guvernare al PSD-ului:
-termenul pentru implementarea Legii salarizării unitare a fost prelungit cu 2 ani, depășește mandatul actualului Guvern, fiind posibil ca parte din cheltuielile asumate de PSD sa fie aruncate in brațele altei guvernări.
-majorările aplicate de la 1 iulie 2017 au fost reconsiderate, fiind unele modeste. În campania electorală, programul de guvernare PSD prevedea evedea creșteri de 20% începând cu iulie a acestui an (raportat la 2016). Totuși, creșterile au fost amânate pentru 2018 cand poate PSD nu va mai fi la guvernare.
Raluca Turcan a vorbit și despre atacul din Siria și, consideră că este necesară combaterea terorsimului , iar mesajul americanilor a fost că „drepturile omului nu pot fi negociabile”.
„Imaginile în urma atacului cu arme chimice sunt sfâșietoare. Și cred că Statele Unite prin acțiunea pe care au avut-o în Siria au transmis un mesaj foarte clar, drepturile omului nu sunt negociabile unde acești cetățeni trăiesc. Combaterea terorismului și a masacrării proprilor cetățeni trebuie combătută cu toată forța. O întreagă lume internațională a urmărit cu îngrijorare cum a procedat guvernul sirian și de asemenea a așteptat o reacție din partea SUA. Era previzibil că principalul apărător al luptei împotriva terorismului va avea o inițiativă în acest sens”, a precizat aceasta.
Propunerea PNL  la conducere Institului Cultural Român este profesorul universitar Radu Carp, despre care consideră că este „un om al cărui profesionalism nu poate fi contestat de nimeni”, iar vicepreședinte vor să fie Irina Cordiștean, care în momentul de față este director al ICR Viena.
„În privința Institului Cultural Român, instituție de cultură, unde trebuie să domine profesionalismul și angajamentul de a promova într-un mod profesionist imaginea României în străinătate să propunem oameni care consumă cultură, care vin din domeniu și pot să managerieze corect”, a spus în încheiere Raluca Țurcan.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect