11.2 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

VIDEO Surpriza lui Meleșcanu: Vorica Dăncilă propune miniștri ALDE, deși partidul s-a retras de la guvernare

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Lovitură de teatru pentru ALDE și pentru președintele acestei formațiuni, Călin Popescu Tăriceanu, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va trimite președintelui Iohannis propuneri de la ALDE pentru ministerele care nu au titulari în funcția de ministru.
Toată strategia lui Tăriceanu, de a se retrage de la guvernare, se dovedește a fi un mare eșec politic, după ce formațiunea pe care o conduce s-a trezit dezbnată după tot acest demers. Prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a rămas inițial fără miniștrii ALDE, după ce aceștia au demisionat, a anunțat azi că va nominaliza pentru portofoliile rămase vacante trei reprezentanți ALDE: Grațiela Gavrilescu, la mediu, Ion Cupă, la Energie, și Ștefan Băișanu, la Relația cu Parlamentul. Mutarea de șah a PSD țintește două lovituri: una îl vizează pe Iohannis, care a refuzat propuneri de miniștri intermari, cu justificarea că s-a schimbat structura politică a guvernului, astfel că ar trebui să meargă în Parlamentul României pentru validare. Acum, prin faptul că anunță apartenența ALDE a miniștrilor, Dăncilă argumentează indirect faptul că nu s-a schimbat structura politică a guvernului. A doua lovitură este și cea mai grea: pentru ALDE și pentru Tăriceanu. Totul a început cu desemnarea și susținerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului României, spre disperarea lui Tăriceanu. Fostul ministru de externe a forțat această numire și refacerea alianței cu PSD, în pofida amenințărilor președintelui partidului cu excluderea. Apoi, odată instalat în funcție, Meleșcanu a negociat cu colegii de partid revenirea la guvernare. Mai mult, există deja informații care vorbesc despre o încercare de îndepărtare a lui Tăriceanu de la conducerea partidului.

Publicitate
„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că, dincolo de interesul personal, importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern”, a precizat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă.
Ea a mai susținut că a luat această decizie „pornind de la interesele României și ale românilor”.
VioricaDăncilă a anunțat că miercuri seară îi va trimite președintelui Klaus Iohannis și noi propuneri de miniștri pentru Ministerul Afacerilor Interne:

„Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim-ministru – domnul Dan Matei”.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect