22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Aurora Șutea: De la inginerie la arta gastronomică. Cum să adaugi culoare în farfurie

Cele mai citite

Mai mult de jumătate dintre români caută în meniurile restaurantelor opțiuni așa-zis sănătoase care aduc curcubeul în farfurie. În Sibiu, doamna Aurora Șutea este pictorul gastronomic, cea care dintr-un borcan de zacuscă, o felie de pâine și câteva verdețuri atrage privirile gurmanzilor.

Aurora Șutea – produse locale

La bază inginer în industria lemnului, Aurora s-a îndrăgostit de arta cromatică încă de pe băncile facultății, iar în prezent participă la organizarea brunch-urilor din zona Sibiului.

Simțul cromatic l-am dezvoltat în facultate, la cursurile de teoria culorilor. Mi-am dat seama că este foarte important să aranjăm și să poziționăm bine culorile: culorile complementare, pentru că asta îi place ochiului. Și în natură, culorile sunt aranjate corespunzător

ne spune Aurora.

Cum a început această pasiune

banner

Aurora ne-a spus că în anul 2014, la Nocrich, a avut loc un brunch la care au fost prezente 150 de persoane, iar ea s-a oferit să ajute în organizarea meselor:

Am făcut pastramă de oaie și mai multe preparate pe care le-am aranjat pe masă, iar lumea a apreciat

ne spune Aurora

Totuși, în spatele preparatelor care atrag priviri, este multă muncă și răbdare.

”Într-adevăr, este multă muncă. Să faci o farfurie atrăgătoare trebuie să ai răbdare. Dacă pui o legătură de pătrunjel pe masă nu o să mănânce nimeni, însă dacă știi cum să îl aranjezi peste alte gustări, cu siguranță va fi încercat de toată lumea”, ne explică Aurora.

O altă sursă de insiprație pentru Aurora este chiar natura. Fiind o fire pasionată de gastronomie, ea caută să diversifice și să aducă originalitate în aranjarea bucatelor pe masă.

De asemenea, Aurora nu a lipsit nici de la organizarea preparatelor pentru campania ”Produs în Sibiu”. În urmă cu o săptămână, ea și ceilalți voluntari, a ajutat la pregătirea mesei pe care au stat doar produse locale.

Aurora Șutea pregătiri Produs în SIbiu
Masă Nocrich

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect