0.2 C
Sibiu
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Chocolate Delice – de la o fântână de ciocolată, la un Rai al papilelor gustative

Cele mai citite

O cunoscută zicală spune că „Dumnezeu le-a dat îngerilor aripi și oamenilor ciocolată”. Ei bine, este un adevăr general valabil faptul că viața este mai frumoasă când o „guști” alături de o bucată de ciocolată. Iar când aceasta vine dintr-un atelier ce o pregătește cu pasiune și răbdare, presărând consistent dragoste în rețetă, nu putem spune decât că papilele gustative sunt, cumva, în Rai. În Sibiu, pe Calea Dumbrăvii nr. 67, există un astfel de atelier de ciocolată artizanală, în care cinci oameni pricepuți îndulcesc viața a mii de localnici, oameni din toată țara și nu numai, de aproape un deceniu.

Zilele trecute, am cunoscut povestea Chocolate Delice. Aceasta a luat naștere acum aproape zece ani, în septembrie fiind chiar ziua de naștere a acestui atelier de ciocolată artizanală.

Ideea lui Cătălin, la „origine” programator, și a Andreei Budulan, absolventă de Contabilitate, de a crea un loc în care ciocolata să fie la ea acasă, în toate formele ei, a venit chiar după ce tinerii s-au căsătorit.

„La nunta noastră ne-a plăcut foarte mult ideea de a avea o fântână de ciocolată. Am închiriat o fântână din Sibiu. Era cea mai mare. Aveam mulți copii care erau încântați de această idee. Serviciul, din păcate, nu a fost la înălțimea așteptărilor noastre. Ne-a plăcut foarte mult ciocolata, ideea de a lucra cu ciocolată, pentru că e mult mai deosebită decât o prăjitură clasică. Un an de zile, după nuntă, ne-am gândit dacă nu cumva noi am putea să facem un serviciu mult mai calitativ, care să vină, în primul rând, în întâmpinarea clienților. Oricât de frumoasă e fântâna de ciocolată, ea trebuie servită într-un mod calitativ și ușor pentru invitați. Așa a început aventura noastră cu ciocolata”, povestește Cătălin.

Astfel, cei doi tineri au decis să cumpere o fântână de ciocolată. Au investit, atunci, 4.000 de euro, bani pentru care au făcut credit în bancă. Spun că drumul nu a fost ușor, însă satisfacțiile au venit pe măsură ce primeau feedback-ul clienților.

„Am luat acea fântână în ideea de a face bufete delicioase pentru evenimente. Ulterior, clienții au început să ne ceară mai multe produse, așa că am căutat să fac un curs de ciocolată să mă pregătesc în acest domeniu. Pe atunci, nu era. Abia în 2015 am făcut primul curs la Odorheiu Secuiesc. Un ciocolatier ungur ne-a învățat tehnici de bază și ce înseamnă lucrul cu ciocolata. Un an, apoi, am tot făcut probe. Primele produse le-am dus tot la evenimente și am primit multe aprecieri”, povestește Andreea.

Trufele de ciocolată au fost primele produse pe care cei doi soți le-au pregătit, acum zece ani. La început, realizau șase sortimente, iar acum în portofoliul lor au nu mai puțin de 15, iubitorii de dulciuri putându-se bucura de aromele de alune caramelizate, căpșune, fistic, cocos, zmeură, cafea, lavandă, nucă, mentă, oreo, portocală și de multe alte combinații inedite. De asemenea, printre pralinele-vedetă ale atelierului de pe Calea Dumbrăvii se găsesc și cele pictate.

Inspirată de salamul de biscuiți, Andreea a creat și salamul de ciocolată, care – spune ea – se potrivește de minune unei cești cu cafea.

„Inspirația, în primul rând, vine de la clienții noștri. Îi ascultăm și aflăm preferințele lor. Unii sunt tentați să încerce ceva mai sărat, alții mai condimentat sau cu mai multe fructe. Pe lângă asta, urmărim foarte mult ciocolatierii din străinătate, trendurile. În pandemie am participat la multe cursuri online ale ciocolatierilor din Belgia și America. Acesta a fost, cumva, un plus pentru noi. Au fost organizate mult mai multe cursuri în mediul online, din cauza pandemiei de coronavirus”, povestește Andreea.

Evenimente, suveniruri sau pur și simplu pofte

Comenzile mari ale atelierului de ciocolată vin odată cu evenimentele. Mulți români apelează la Chocolate Delice pentru mărturiile de evenimente, precum și pentru a-și creiona bufetul cu dulciuri.

În plus, ciocolata sibienilor ajunge atât la localnici, cât și la turiștii care vor să plece din orașul nostru cu un suvenir dulce și personalizat.

La începutul anului trecut, atelierul și-a actualizat și magazinul online, prin care produsele Andreei și ale lui Cătălin ajung oriunde în țară. În plus, cei doi mărturisesc că, în curând, vor să își extindă aria și să ajungă chiar și în străinătate cu ciocolata de Sibiu. „Avantajul produselor noastre este faptul că acestea nu sunt perisabile și le putem trimite în orice colț al țării. Produsele sunt cerute și peste granițe. De exemplu, în Germania am avut multe cereri. Suntem în discuții cu un furnizor ce ne-a promis că poate trimite și în Europa produsele noastre”, explică Andreea.

De ce să cumperi ciocolată artizanală

Ai fi tentat să mergi la un supermarket și să cumperi o cutie de bomboane cu ciocolată, însă gustul face diferența atunci când pui în balanță această idee cu un atelier în care ea se prepară.

„La noi, în primul rând, e vorba despre materia primă, e cea mai calitativă care se găsește pe piață. Folosim doar ciocolată belgiană, nu folosim deloc aditivi sau alte produse pentru a crește durata de viață a produsului. Sunt produse naturale. E o ciocolată pe care eu le-o pot da copiilor mei cu încredere că nu le fac niciun rău”, spune Cătălin.

Cei doi organizează și ateliere pentru micuții ciocolatieri.

Până acum, mergeau în unitățile de învățământ, fiind invitați să participe la programul „Școala Altfel”. De două luni, de când și-au deschis magazinul de pe Calea Dumbrăvii, Andreea și Cătălin își primesc micii oaspeți aici.

„Întotdeauna ne-au plăcut copiii. Eu am vrut să mă fac învățătoare când eram mică. Așa că se potrivesc de minune aceste ateliere pe care le avem acum cu copiii. Tânăra generație de ciocolatieri este îndemânatică și curioasă”, spune Andreea.

Cei care vor să descopere produsele Chocolate Delice pot face o vizită la magazinul deschis pe Calea Dumbrăvii nr. 67 din Sibiu, intra pe site-ul oficial chocolatedelice.ro  de unde pot comanda online, sau vizita pagina de Facebook cu același nume.

Alte recomandări:

Pralin Cisnădie
Delice Boutique
Flori.Dulciuri.Bucurie

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

S-a „dus” ciocolata Dubai. Bun venit, ciocolată cu jumări

Se pare că ciocolata Dubai, care a produs o adevărată isterie în ultimele luni, va fi detronată de ciocolată...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect