19.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

PRODUS ÎN SIBIU. VitaPlant din Săcel, locul unde se creează suplimentele naturale din miere și hrană pentru cosmonauți

Cele mai citite

La Săcel iau naștere produse ce îi pot ajuta pe cosmonauți să își facă ”poftele” în spațiu. De altfel, suplimentele naturale produse aici te ajută la imunitate și îți oferă șansă de a lua o gustare într-un timp record. Cornelia Doștetan Abălaru reprezintă, din 2019, VitaPlant, un important producător de suplimente naturale și ecologice din România.

Aici se fabrică peste 800 de produse naturale. Foto: Sibiu 100%

Cornelia Doștetan este sibiancă și inginer în industrie alimentară, având un doctorat în produse apicole. În prezent, este managerul firmei VitaPlant, o companie pe care a propulsat-o, prin produsele gândite de ea, pe unele din cele mai înalte podiumuri.

S-a născut într-o familie de apicultori

banner
banner
banner
banner

Pasiunea pentru produsele apicole își are rădăcinile, cumva, în copilărie.

„M-am născut în familie de apicultori. În 1948, bunicul meu a venit de pe front cu ciroză și a știut că lăptișorul de matcă îi regenerează ficatul. Pe vremea aceea, nu se găsea la magazin, astfel că a ales să crească stupi. În familia aceasta m-am născut; dintre toți copiii, eu am fost singura care a mers mai departe cu partea aceasta de apicultură. Am iubit și iubesc foarte mult albinele, sunt a doua mea natură, sunt cele care m-au format. Din păcate, sunt foarte alergică, și atunci a trebuit să trec la un alt nivel, în care să lucrez cu produsele, dar să nu fie nevoie să lucrez cu albine. Avem mulți stupi, doar că nu îi mai gestionez eu, ci familia mea, pentru că e periculos pentru mine. În schimb, am dezvoltat această gamă de suplimente alimentare și cosmetice. Cosmeticele le-am perfecționat la locul de muncă. Recoltam venin și rămâneam cu multă cantitate în raport cu cererea de pe piață. Și atunci a trebuit să facem ceva! Și am ales să facem produsele cosmetice cu venin, de la creme de față, geluri de față, până la creme antireumatice”, povestește Cornelia Doștetan.

Cornelia Doștetan. Foto: Sibiu 100%

Produsele apicole, mai spune aceasta, sunt amestecate cu multă magie.

Totul se întâmplă în Săcel, într-o făbricuță construită cu drag de Cornelia și soțul ei, cu ajutorul fondurilor europene. „Din 2021 avem această locație. Până atunci am lucrat în Săliște. Suntem opt oameni deocamdată implicați și mai avem partea de oțeturi și ceaiuri în județul Mureș. Avem în portofoliu de peste 800 de produse, toate naturale. Peste 200 sunt certificate bio. Produsele noastre sunt 100% naturale, din amestecuri de miere, polen, propolis, lăptișor de matcă. Cosmeticele, foarte multe, sunt pe bază de venin. Producem pentru omul de rând, dar și pentru mari companii, pentru oricine are nevoie de produsele noastre!”, mai povestește Cornelia.

Produsele-vedetă

Cornelia are multe produse-vedetă în portofoliu, dar cel mai recunoscut este Apifitness, un nectar apicol de excepție, 100 % natural și unic în lume, conceput exclusiv din produse apicole.

„Este încununarea cu succes a muncii noastre de ani și ani. Înaintea lui, au fost pralinele cu același cocktail. Apifitness este o băutură care energizează, este foarte sănătoasă, pentru că are în compoziție doar miere, polen, propolis, la care am venit cu lămâie, apă. Ține de foame, ține de sete, de bună dispoziție. La ora aceasta este un produs unic în lume”, spune proprietara afacerii.

De altfel, tot produse-vedetă sunt și cele liofilizate.

„Este acel proces de uscare prin congelare. Amestecăm unele fructe și cu miere, obținem produse puternic antioxidante. Cosmonauții folosesc hrană liofilizată, pentru că e foarte ușoară, are o conservabilitate în timp de ani. Producătorul aparatului spune chiar 25 de ani!”, mai povestește Cornelia.

Foto: Sibiu 100%

De unde vine inspirația

În ceea ce privește inspirația în crearea acestor produse, ea vine, în principal, din nevoile oamenilor. „Vine prin oamenii care ni se adresează, prin vise, gânduri, prin nevoile celor din jur. Le dau curs. Mă trezesc noaptea și vin aici să pun în practică ce mi-a trecut prin minte, că sigur nimic nu e întâmplător. Vin să creez produsul, pentru că așa a fost el trimis!”, ne dezvăluie aceasta.
Cei care vor să afle mai multe informații despre VitaPlant și produsele sale pot accesa site-ul oficial, www.vitaplant.ro, sau pagina de Facebook cu același nume.

Compania produce și pentru alte mari firme, precum ApiLife, StrongLife, CasaBIO Cluj-Napoca, iar produsele sale se găsesc atât în farmacii naturiste, cât și în mari supermarketuri. De altfel, produsele din Săcel ajung și peste hotare, respectiv în Polonia, Germania sau Marea Britanie.

Informații suplimentare pot fi obținute și la numărul de telefon 0742189865 sau prin e-mail, la info@vitaplant.ro.

CITEȘTE și Lemn cu povești, pus în valoare de doi soți din Târgu Mureș, mutați la Șura Mare: „Noi suntem cu schimbările pe moment. Dacă avem un instinct, gata!”

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect