10.2 C
Sibiu
duminică, aprilie 2, 2023

Doi bucureșteni au lăsat Capitala pentru a “înflori” Sibiul: “Noi suntem sibieni prin adopție. Am reușit să dezvoltăm aici una din cele mai mari și solide afaceri cu flori din întreaga țară!”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Chiar dacă în calendar și în termometre este toamnă, în județul Sibiu există un loc în care primăvara pare să nu dispară niciodată. Îl găsiți la intrare în Poplaca, unde este Sera de Flori și Pepiniera de Plante ornamentale Camelia’s, un loc liniștit, în care orice sibian și nu numai își poate (re)găsi fericirea pe mii de metri pătrați.

În urmă cu șapte ani, Nicoleta și Dan Vasile au lăsat agitația Capitalei și au decis să ia drumul spre Ardeal. S-au regăsit cel mai bine în județul Sibiu, la Poplaca, unde și-au deschis o mică afacere înfloritoare – și la propriu.

banner

Puțin descurajați la început de ideea că sibienii nu ar fi tentați de cumpărăturile de plante, cei doi soți nu au renunțat la ideea lor, astfel că, astăzi, au ajuns să dețină una dintre cele mai importante sere din țară.

„Noi suntem sibieni prin adopție, mutându-ne la Sibiu, din București, în urmă cu șapte ani, special să facem această afacere aici. Când ne-am mutat, sondând piața, am fost avertizați că sibieni nu ar cumpăra flori și că nu este o piață aici. Ei bine, în ciuda acestui aspect, noi am reușit să dezvoltăm aici una din cele mai mari și solide afaceri cu flori din întreaga țară. Toată afacerea a fost bazată exclusiv pe sibieni. Sibienii sunt mari iubitori de flori, puțin conservatori, dar foarte atenți la calitate și preț”, spun cei doi soți.

Povestea serei de la Poplaca a început în anul 2015, creionându-se atunci pe o suprafață de 125 mp. Producea, acum șapte ani, un singur tip de flori: mușcate.

„Am pornit timid, testând piața, propunându-ne o creștere de 30% în fiecare an. Planurile ne-au ieșit întocmai, ba de multe ori depășind obiectivele propuse. În acest moment, producem flori pe aproximativ 5.000 mp în spații moderne, încălzite, și plante în peste 8.000 mp exterior”, spune Dan Vasile.

Noutățile anului

Anul acesta, în portofoliu au fost adăugate plantele ornamentale, care în prezent ocupă o suprafață mai mare decât producția de flori.

„Anul acesta, plantele aproape au depășit vânzările de flori consacrate la noi”, spun fondatorii afacerii.

Totodată, ei au lansat livrarea la nivel național, prin intermediul curieratului rapid, folosind o platformă integrata pentru aceste servicii – www.pepinierasibiu.ro. „Estimăm ca anul viitor vânzările de flori și plante livrate prin acest sistem să depășească vânzările direct din Seră și Pepinieră”, spune Dan Vasile.

“Primăvara” din toamna aceasta

Toamna și-a făcut, acum, simțită prezența, dar la Poplaca se găsește încă primăvara. Ei bine, această „primăvară” a început cu o schimbare de denumire.

„Pentru a putea sugera mai bine clienților ceea ce facem și a îngloba întreaga diversitate de flori și plante pe care o avem, denumirea actuală este Pepiniera Sibiu – Camelia. În ultimul an am dezvoltat accelerat, pe lângă zona de flori, pentru care suntem atât de cunoscuți la nivel local, zona de plante ornamentale.  Tocmai în acest sens, pentru că toamna, din cauza apropierii vremii reci, florile sunt din ce în ce mai puțin căutate li sortimentația este redusă pentru anotimpul mai puțin cald, am reușit să extindem sezonul adăugând în sortimentație plante cu flori, plante veșnic verzi, arbuști etc, plante decorative în general”, spune Nicoleta.

Acum, mai explică cei doi soți, sezonul este ideal pentru acest tip de plantări și, bineințeles, vedetele sunt bulbii de flori, cu plantare toamna și înflorire primăvara (zambile, lalele, narcise, brândușe etc).

De ce să te înconjori de plante

A te înconjura de plante ar însemna să te afli într-un Paradis înflorit.

De ce e bine să ai flori în locuință? „Într-o lume din ce în ce mai accelerată, în care urbanismul exagerat ne cuprinde și ne alienează de originile noastre, cu toții avem nevoie de propria identitate și oaza de regăsire. O floare, o plantă, în balcon, în casă, în grădină, ne pot reda această liniște și frumusețe interioară la care cu toții tindem. Ne place să spunem că ne-am găsit menirea. Producem frumusețe prin culoare și miros pe care o trimitem cu mult drag la fiecare om în casă. Gândul acesta pe noi ne încântă și ne motivează să mergem mai departe”, conchid Nicoleta și Dan Vasile.

Cei care vor să aibă parte de primăvara de la Poplaca pot face o vizită la
Sera de Flori si Pepiniera de Plante ornamentale Camelia’s, Sibiu. Informații se găsesc și pe pagina de Facebook oficială (https://www.facebook.com/seraflorisibiu) și pe site-ul www.pepinierasibiu.ro. De altfel, cei interesați pot apela numărul de telefon 0747 856 424.

Recomandări

Sera de Flori și Pepiniera de Plante ornamentale Camelia’s

Sera de flori Roselia Sibiu
Sera De Flori Ranf Sibiu
Sera de flori Sibiu

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO Femeie rănită după ce mașina în care se afla a lovit glisiera metalică pe A1

O femeie a fost rănită, sâmbătă seara, într-un accident rutier produs pe A1, pe sensul Sibiu - Sebeș.Din cercetările...
spot_img

Știri pe același subiect