Eleganța se măsoară în calitate, în grija cum îți alegi hainele și accesoriile. De altfel, și cum le întreții. Iar cheia de succes a unei ținute este, printre altele, geanta pe care te decizi să o porți. Pentru că fiecare femeie e unică, și poșeta de pe umăr ori ghiozdanul din spate ar trebui să fie la fel de special. Anca Loghin a început, acum șase ani, să creeze un brand menit să le vină în ajutor reprezentantelor sexului frumos. Cu multă pasiune, dragoste pentru estetic, cu migală și cu gândul la bunici, a dat viață „Anca’s BagShop – Genți cusute manual”. Ceea ce face produsele sale unicate este faptul că, pe lângă sufletul pe care și-l așază în fiecare creație, adaugă motive tradiționale.
Anca Loghin este o mică antreprenoare născută și crescută în Sibiu. Povestea sa în ale business-ului a început în 2017, dintr-o joacă, după cum mărturisește.
„Am dorit să creez ceva pentru mine, să îmi ocup timpul liber și am descoperit o bucățică de piele în pivniță la tata. Și am zis: „Hai să vedem dacă putem face o geantă, dacă ne descurcăm cum partea aceasta!”. Am creat un tipar pentru o geantă, a necesitat multă analiză, că nu am niciun studiu în design sau marochinărie. Cu ajutorul tatălui, am finalizat geanta. Am făcut-o cam într-o săptămână și jumătate. Am reușit un produs final purtabil. În același timp, lucram în magazinul IA Sibiu – Concept Store, care se ocupa cu comercializarea produselor, iilor tradiționale – Andreea Ciortea. Acolo, era și partea de consignație, veneau bunicile și aduceau ii și produse tradiționale să și le vândă. Astfel, m-am îndrăgostit foarte mult de partea de tradițional, cusătură, și, discutând cu bunica mea, care pe vremuri cususe ii, am aflat ce înseamnă motivele, cusătura, fiecare simbol. Într-o seară, uitându-mă pe cărți vechi de cusături tradiționale, mi-a venit ideea să văd dacă pot să le transpun pe gențile pe care le făcusem cu tatăl meu. Am început să desenez, să scot modele și să le transpun aproape identic. Așa am început să transpun modelele tradiționale pe gențile mele din piele naturală!”, povestește Anca Loghin.




Anca a dorit să păstreze, astfel, partea de autenticitatea, de făcut un lucru cu răgaz, astfel că toate produsele sale sunt realizate manual, inclusiv broderia de pe capacul genților și ghiozdanelor. Acest proces amintește de vremurile în care bunicile se adunau pentru a coase împreună. „Astfel, am păstrat cumva și partea de șezătoare, așa cum făceau bunicile noastre pe vremuri, dar o șezătoare în familie, unde eu, împreună cu mama cos, iar tata croiește. Încet-încet, a prins această îndeletnicire și soțul meu, care mă ajută pe partea de portofele si mici accesorii. Chiar și cea mai mică membră a familiei, fetița noastră în vârstă de patru ani, a început să se joace cu pielea și acul”, spune Anca.
Micuța Eva este tare încântată de afacerea familiei, astfel că, peste cerceii ei, își așază, deseori, bucăți din piele naturală, pentru a crea noi accesorii. O joacă interesantă este și cu vopseaua pentru pielea naturală, pe care o consideră o adevărată artă.
La târgurile din țară
Produsele Ancăi sunt comercializate la târguri de handmade din țară. „În 2017 am participat, de Paști, la primul târg, alături de Andreea Ciortea. Am vrut să văd și eu ce spune lumea. Am fost cu nouă gentuțe! Am fost puțin sceptică, dar s-a dovedit a fi un imbold pentru mine! Lumea a spus că nu a mai văzut astfel de produse, că sunt broderii făcute manual. Întotdeauna la evenimente am și o mostră de cusut cu mine, pentru a le arăta oamenilor că broderia este manuală, nu cusută la mașină. Eu și cos la târguri, demonstrez că eu le fac cap-coadă”, mai spune Anca.

Antreprenoarea sibiană mai mărturisește că la astfel de evenimente se simte foarte bine, deoarece creează legături cu clienții și le află dorințele, făcând, de altfel, și un schimb de povești.
“În atelier uiți de toate!”
În micul său atelier din casă, lucrează cu multă pasiune și creativitate.
„Îmi place ce fac! După opt ore de muncă, la birou, eu fiind economist de profesie și ocupându-mă de proiecte la Școala Finlandeză, seara adorm fetița și intru în atelier, de unde îmi iau toată energia pentru a doua zi. Îmi oferă multă liniște, e „spălătură pe creier”. Vii de la serviciu încărcată cu stres, oboseală, dar în atelier uiți de toate!”, mai spune Anca.
Portofoliul Ancăi Loghin este bogat în motive tradiționale, aceasta fiind deschisă, de altfel, și altor provocări. „Am cusut și câini și pisici! Ne pliem pe cerințele clientului! O clientă din Irlanda a vrut să ofere un cadou unei prietene și a ales să îi brodez un cal indian. A fost foarte îndrăgit! Cea care a primit geanta a fost foarte bucuroasă, că astfel își putea purta prietenul cel mai bun peste tot!”, povestește Anca.

Creațiile sibiencei sunt de durată și ușor de întreținut. „Poți avea o geantă întreaga viață! Se întreține ușor, există produse speciale pentru piele naturală! Broderiile sunt cusute cu ață cerată, care nu se uzează în timp, pur și simplu le ștergi cu o cârpă umedă!”, ne destăinuie Anca.
Produsele Ancăi pot fi văzute online, pe platformele de Facebook și Instagram, dar și la NO’ HAI, în Piața Mică nr. 3.
Până la debutul anului viitor, Anca Loghin își propune să lanseze și un site cu produsele sale, pentru ca ele să ajungă și mai ușor la public.






Urmărește Sibiu 100% în Google News