17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Iulia Lavu, designerul de noduri care a lăsat multinaționala pentru a-și urma visul: “De mică eram implicată în afacerea familiei. Am decis să mă întorc acasă!”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

A fi designer necesită multă creativitate. Fie că e vorba de arta designului grafic sau de interior, de exemplu. Dar ați auzit până acum de „designer de noduri”? Ei bine, Iulia Lavu este unul dintre ei. Tânăra, originară din Cisnădie, s-a lăsat inspirată de compania de textile a părinților ei și, ambiționată de un german ce a încurajat-o să își urmeze visul, a decis, în 2016, după 14 ani într-o multinațională, să părăsească rigorile acestui sistem și să devină antreprenor.

Am aflat povestea Iuliei și a brandului său alături de Raluca Morar, președintele Crucii Roșii Sibiu și ambasador al campaniei „Produs în Sibiu”, menită să promoveze producătorii locali din diverse domenii.

Fiecare produs, încheiat cu un nod

banner

Faurului nr. 19. Aceasta este adresa unde am poposit pentru a cunoaște o nouă poveste de viață. Iulia Lavu ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg și, emoționată, ne-a povestit despre începuturile împlinirii visului său de demult.

Iulia este îndrăgostită de creațiile din noduri. De fapt, nodul este elementul de recunoaștere a produselor sale, fiecare dintre ele „încheindu-se” cu un nod.

Își amintește că primul său produs a fost creat în timpul liceului și inspirat de celebra cântăreață Shakira.

„Eu de mică eram implicată în afacerea familiei… Părinții mei activează în domeniul textilelor, al producției de șnur textil și funie textilă. Prima creație din noduri… Păi, eram la liceu și m-am inspirat de la Shakira. Are un videoclip în care apare cu un brâu înnodat. Am zis că, dacă tot am materia primă la îndemână, șnurul, am făcut și eu nodurile, am dat un design și l-am vândut la un magazin din vestitul centru comercial din Sibiu. Singurul pe vremea respectivă! Au fost, de fapt, primii mei bani câștigați”, povestește Iulia.

Momentul deciziei

Iulia a fost angajată a unei multinaționale timp de 14 ani, activând în Marketing și Project Management.

„A fost nevoia aceasta de a face altceva decât a sta în rigorile multinaționalelor… Am decis să dau frâu liber imaginației. În acel moment, jobul meu era departe de casă, călătoream des în Cluj, București, Germania. Când am decis că aceasta este chemarea mea, mă aflam în Germania. Unul dintre colaboratorii de acolo m-a întrebat de ce nu creez ceva al meu, poate alături de părinți. M-a pus pe gânduri și am decis să mă întorc acasă”, spune Iulia.

A început, atunci, să creeze covorașe. „Primul produs a fost un preș de intrare, din iută sau material sintetic. Plimbându-mă cu el către client, am realizat că poate fi și o geantă. Așa, au luat naștere gențile de plajă. Astăzi, avem produse de decorațiune interioară, cât și de fashion – genți, pălării de vară, fulare și altele pentru iarnă. Unele dintre produse sunt versatile, așa că se pot adapta și transforma ușor nevoilor fiecăruia”, spune Iulia.

Despre materia primă, Iulia spune că fie este creată de echipa sa, fie e procurată de la producători locali.

„O parte din materie o realizăm noi, respectiv șnurul, funia. Firul gigant din lână merinos îl procurăm de la un producător local”, spune Iulia.

Jujube, locul unde se văd creațiile Iuliei

Produsele sale se găsesc la Jujube Atelier, locație ce i-a dat încredere să meargă mai departe. „A fost prima locație care m-a găzduit, mi-a dat încredere să ies din zona de confort”, spune Iulia.

Întrebată unde își găsește sursa de inspirație, tânăra creatoare răspunde că provocările din partea clienților sunt cele mai inspiraționale.

„Cel mai drag produs al meu este cel care vine ca provocare din partea clientului, cel care într-adevăr mă scoate din zona de confort!”, mai adaugă Iulia.

Cei care vor să îi vadă creațiile Iuliei, să le achiziționeze sau să îi lanseze creatoarei noi provocări o pot face vizitând Jujube Atelier – strada Faurului nr. 19 Sibiu sau accesând pagina de Facebook a designerului de noduri.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect