15.2 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

O familie din Sibiu și-a deschis, acum nouă ani, porțile “Cămării bunului gust”: “Când mergeam la prieteni, ne cereau produse pe care le-au gustat la noi!”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Bunicii sunt o sursă de inspirație inegalabilă, iar unele dintre cele mai de preț moșteniri se regăsesc în bucătărie. Rețetele lor înseamnă gust autentic, mâncare sănătoasă și, dincolo de toate, un ingredient special: dragoste. Inspirată de aceste lucruri, o familie din Sibiu a decis să deschidă, acum nouă ani, o afacere ce i-a unit și mai mult: Cămara bunului gust. Nimuț, Tuța, Alexandru și Octavia sunt cei patru membri ai familiei Mărginean, care, împreună, creează produse ce amintesc, întâi de toate, de odinioară.

Nimuț Mărginean, capul familiei, a decis, în 2014, să deschidă această afacere. “Am avut o societate comercială, făceam arcuri, telescoape pentru microbuze și camioane, apoi am lucrat în televiziune și la o firmă de panificație. Am urmărit care este trendul, vedeam că produsele de casă sunt din ce în ce mai căutate și am zis că trebuie să ne apucăm și noi, să facem ceva mai viabil pentru societate, pentru oameni, pentru sănătate. De multe ori, mergeam undeva și ne așteptam să mâncăm ceva cu gust mai natural, mai plăcut, cum suntem noi învățați. Și rămâneam dezamăgiți. Astfel, am zis să deschidem noi ceva, să mergem pe tradiție și să păstrăm chiar rețetele de la părinți, bunici”, povestește Nimuț.

Publicitate

Totul a început de la siropul de soc

Primul produs al micii afaceri de familie a fost siropul de soc. “L-am făcut în primul an în cantități destul de mari. De la an la an, ne-am tot extins, după care am continuat cu bulionul, zacusca, ce a ajuns cel mai vândut produs. Ne mândrim cu asta! Astăzi avem o gamă mai largă de produse, în funcție de sezon: dulcețuri, castraveți murați în saramură, gogonele în saramură, varză murată, ardei kapia copt, ardei gras copt. Avem o gamă de 25 de produse, dintre care zece sunt dulci – siropuri și dulcețuri”, povestesc membrii familiei Mărginean.

Publicitate

“Când mergeam la prieteni și trebuia să ducem un cadou de casă nouă sau un dar, ei ne cereau produse pe care le-au gustat la noi”

O sursă de inspirație „consistentă” a fost mama lui Nimuț. “A stat aici cu noi și până la 88 de ani ne făcea toate mâncărurile astea bune. Mama a prins de la ea și a dus mai departe. Când mergeam la prieteni și trebuia să duci un cadou de casă nouă, de exemplu,s sau un dar, ei ne cereau produse pe care le-au gustat la noi”, spune Alexandru, fiul de 28 de ani.

Acesta s-a alăturat imediat afacerii de familie și din ideea de a petrece mai mult timp împreună cu ai lui. Alex se ocupă în principal de relația cu clienții, livrarea produselor și urmărește oportunitățile pe care le poate accesa prin fonduri europene.

Octavia, sora lui mai mică, de 22 de ani, se ocupă de etichetarea produselor și, de asemenea, livrarea către clienți, tatăl are în vedere în principal aprovizionarea cu materia primă și căutarea de noi clienți, iar mama este cea care prepară toate bunătățile.

De altfel, pe Tuța o întâlnim amestecând într-un ceaun mare cu zacuscă.

“Amestecăm întruna, trebuie să fim foarte atenți, trebuie amestecată trei ore jumate, iar toate legumele să fie proaspete”, spune Tuța.

Cel mai nou produs al afacerii Mărginean îl reprezintă sarmalele. “Avem și de post. Am învățat să fac sarmale, cu varză murată, acasă la părinți. Sunt disponibile în caserole congelate”, mai spune Tuța.

Produsele din „Cămara bunului gust” a familiei Mărginean se găsesc pe rafturile magazinelor Simpa și în alte peste 60 de magazine atât în Sibiu, cât și în București, precum și în magazinele românești din Italia și Germania. În viitorul apropiat, produsele vor fi disponibile și în magazine din Cluj.
Cei care vor să afle mai multe informații despre produsele familiei Mărginean pot accesa pagina oficială de Facebook – Mărgi’s Shop sau apela numărul de telefon 0756992715 – Alexandru.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Alte recomandări:

Scandia
din Mărginime
Cămara Chivuței
Grădinile Mălâncrav
Legume Gustoase
Albota
Grădina cu de toate
Minodora Herbei
Stroie Baciul Sibian

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Drumuri și Poduri SA Sibiu continuă lucrările de reparații și întreținere a drumurilor județene

Drumuri și Poduri SA Sibiu continuă lucrările din cadrul Programului anual de reparații și întreținere a drumurilor județene, finanțat...

Știri pe același subiect