19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Regele fructelor “domnește” în Livada Rodiana. O afacere sănătoasă de familie, crescută cu dragoste

Cele mai citite

Un stil de viață sănătos înseamnă sport, hidratare și o alimentație adecvată. Un rol important în această ecuație îl joacă, de altfel, și fructele. Se spune că ele au și un rege: mărul. Ei bine, unul din regatele sale se află pe DN14, între Șura Mare și Slimnic, adică la o aruncătură de băț de Sibiu. Aici, de aproape 22 de ani, departe de agitația orașului de pe Cibin, merii rodesc din dragostea familiei Avram. Silviu și Ana-Maria continuă munca familiei bărbatului, având un ajutor necondiționat și tare implicat: mezina Ariana, o fetiță de doar patru ani, cu ochii mari și zâmbitoare, ce se regăsește și pe ambalajele sucurilor naturale create de Livada Rodiana.

Am pătruns în Regatul Fructelor alături de Ana-Maria Micu, membru fondator al Asociației „Mâini Unite” Sibiu, pentru a afla pe îndelete povestea Livezii Rodiana, o afacere de familie care, astăzi, promovează Ardealul în diferite zone ale țării, prin produsele prezente pe rafturile a numeroase magazine din România.

Cum a început totul

banner

Afacerea de familie a început acum peste două decenii.”Afacerea a fost inițiată de socrii mei. Între timp, am apărut și eu și m-am dedicat aici, alături de soțul meu. An de an am cumpărat mai mult teren, iar dacă până în 2007 am valorificat doar fructe, am început apoi să facem sucuri naturale, destinate tuturor vârstelor. Avem nu doar mere, ci și prune, cireșe, zmeure, vișine etc. De altfel, colaborăm cu producători locali din județ și județele limitrofe, pentru a cumpăra și alte fructe. Realizăm, astfel, sucuri naturale din măr, dar și din alte combinații cu măr: măr cu zmeură, cu vișină, aronia, cătină, sfeclă, rozinchină, coacăze negre etc”, povestește Ana-Maria Avram.

De ce e bun sucul natural și vara, și iarna

Sucul din mere de Șura-Mare este un produs natural românesc, obținut printr-un proces tehnologic de presare la rece, fără adaos de apă, fără adaos de zahăr și fără conservanți.

Păstrat la rece, este ispită pentru zilele toride de vară, iar încălzit cu un praf de scortișoară ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă din copilărie.

Ariana, cel mai mic „angajat”

De altfel, este ajutor de nădejde și când vine vremea culesului recoltei.

Iar dacă vă întrebați dacă ea este și imaginea sucurilor Rodiana, ei bine aflați că răspunsul este afirmativ. Pe toate ambalajele sucurilor este imaginea Arianei

În afacerea familiei sunt implicați toți membrii, iar cel mai mic „angajat” este Ariana, mezina de doar patru ani. Iubește să fie în livadă, să se bucure de cărările pline de meri în plin sezon, iar iarna este îndrăgostită de derdelușurile de aici.

„Noi familia lucrăm în permanență aici, avem și câțiva angajați, iar în sezon apelăm la sezonieri pe care îi angajăm cu ziua. Da, Ariana este pe ambalajele sucurilor. Îi place să se plimbe în fiecare zi prin livadă!”, spune Ana-Maria Avram.

“Excursii” ale elevilor și familiilor

Livada are o suprafață de 43 de hectare, iar o plimbare prin ea te încarcă te energie și, bineînțeles, sănătate. Această oportunitate o au nu doar angajații Livezii, ci și cei dornici să aibă parte de o asemenea experiență. Când vremea este frumoasă, școlile aleg să își deruleze programul „Altfel” aici, printre meri, unde Ana le povestește copiilor despre beneficiile fructelor, îndeosebi a merelor, fac o degustare de sucuri și se bucură de natură, alergând prin livadă.

De altfel, și familiile aleg să își petreacă aici o bună parte din zi, culegând alături de cei mici mere. „Oferim această oportunitate pentru că nu toți copiii au bunici la țară. În acest mod, le venim în întâmpinare și îi bucurăm noi cu o experiență în livadă. După ce își culeg merele, merg la magazinul de la poarta fermei, le cântăresc și pleacă cu ele acasă”, spune Ana.

Unde se găsesc produsele

Livada Rodiana are parteneri de încredere în toată țara, iar în fiecare zi de sâmbătă este prezentă în Piața Volantă „Transilvania”. De altfel, colaborează cu numeroase magazine și restaurante din Sibiu și merge, periodic, la sediile firmelor din județ pentru a le livra angajaților sănătate pură.

Livada Rodiana se află pe DN14, între Șura Mare și Slimnic, unde se află un măr imens. Acolo, este magazinul fermei. De altfel, cei interesați pot afla mai multe și accesând paginile de socializare ale Livezii – Facebook și Instagram Livada Rodiana sau apelând numărul de telefon 0757 549 164.

În curând, Livada Rodiana va avea și un site care, în prezent, se află în mentenanță – www.livadarodiana.ro.

Alte recomandări:

Mere de Slimnic
Mere de Malâncrav
Mere de Sibiel
Mere de Cisnădioara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect