9.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Relaxare cu miros de lavandă, la 24 de kilometri distanță de Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Ce faci în weekend și cum te relaxezi? La 24 de kilometri distanță de Sibiu, ai parte de terapie pentru trup și suflet, îmbinată cu miresme divine de lavandă. Soții Elena și Dudi Presecan, care dețin și o brutărie artizanală, au început, acum șapte ani, să planteze florile mov ce aduc o stare de bine și relaxare, în Mândra, pe un lan ce se întinde pe jumătate de hectar. Totul a pornit din dragostea pentru natură, iar astăzi cei doi oferă momente de neuitat vizitatorilor. De asemenea, rândurile de lavandă sunt o sursă de inspirație pentru nenumărați fotografi, găzduind sesiuni pentru diferite evenimente importante.

Publicitate

Cel mai bine este să te plimbi prin lanul de lavandă aproape de apusul soarelui. Atunci, căldura nu este sufocantă, iar peisajele sunt cu adevărat de poveste. Când și-au deschis mica afacere, soții Presecan nu se gândeau că vor avea un asemenea succes, mărturisind că, acum șapte ani, totul a pornit din dragostea pentru natură.

Publicitate

Am aflat povestea celor doi soți din comuna Loamneș alături de regizorul Bogdan Sărătean, ambasador al campaniei „Produs în Sibiu”.

„Noi suntem iubitori de natură. Fratele meu are o cultură de lavandă lângă Alba-Iulia și de la el a pornit ideea. Am avut terenul de la părinții soțului meu și întrunea toate condițiile pentru cultura de lavandă: e în pantă, are soare toată ziua – ceea ce este o condiție esențială pentru ca lavanda să înflorească. Este multă muncă, dar satisfacția de la sfârșitul zilei compensează absolut totul. Oricum, am fost curajoși că am început cu o plantație atât de mare”, spune Elena Presecan.

Chiar dacă avem parte de vreme frumoasă câteva luni bune pe an, în lanul de lavandă de la Mândra nu ne putem plimba decât maximum 30 de zile, cât florile mov sunt înflorite. Anul acesta, sezonul a început la finalul lunii iunie.

Pandemia a adus mai mulți vizitatori în lanul de lavandă

Dacă în unele domenii pandemia de coronavirus a făcut ravagii, pe lanul de lavandă a adus mult mai mulți vizitatori decât în alți ani. Într-o zi de duminică, pe câmpul mov din Mândra au sosit aproximativ 3.000 de oameni pentru a se bucura de mirosul lavandei și a se fotografia.

„În pandemie ne-am promovat mult. Ne-am gândit că oamenii au de respectat anumite reguli de distanțare social, dar pe lanul de lavandă acest lucru nu a fost o problemă. Am făcut o postare pe Internet pe care am distribuit-o în două grupuri pe rețelele de socializare și, într-o după-amiază, au venit la noi aproape 3.000 de oameni. Vizitatorii sunt foarte încântați că, după o zi de muncă sau în weekend se pot bucura de peisajele superbe de aici și de mirosul de lavandă”, spune Elena.

Beneficii și proprietăți

Lavanda este renumită pentru starea de relaxare pe care o insuflă. Studiile arată că mirosul florilor mov reduce stările de nervozitate, anxietate, neliniște, depresie sau chiar insomniile.

După ce vizitează lanul de lavandă de la Mândra, doritorii pot pleca acasă cu câte un suvenir, fie cu un buchet mov, fie cu uleiuri esențiale, apă de lavandă, siropuri ori săculețe artizanale ce pot fi utilizate pentru a alunga moliile sau pentru a reîmprospăta aerul.

Cei care vor să viziteze lanul de lavandă de la Mândra o pot face zilnic după ora 18, iar în weekend de la ora 15.

Informații suplimentare pot fi regăsite pe pagina de Facebook Lavandă sau obținute la numărul de telefon 0756 655 933.

Alte recomandări:
Lili Lila
Lavandă Sibiu
Lavandă Hermannstadt
Lavandă de Racovița
Lavandă purpurie
Chic Lavanda

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect