Ziua bună se cunoaște încă de dimineață, spune o vorbă veche din popor. Și ce alt mod frumos de a-ți începe primele ceasuri ale zilei este dacă nu acela de a-ți îndulci orele cu un desert? Campania “Produs în Sibiu” a poposit, de această dată, la unul dintre cele mai cunoscute ateliere de cofetărie din județ. Nu întâmplător am ales să trecem pragul unei astfel de afaceri în această perioadă, ci pentru că se apropie 1 Iunie, ziua celor care iubesc cel mai mult dulciurile, respectiv a copiilor. De aceea, este important ca, atunci când vrem să îi răsfățăm, să alegem produse proaspete și de calitate, chiar de “acasă”, din Sibiu, din micile laboratoare ce fabrică bucurie pentru copii, și nu produse ambalate de zeci de zile și venite de peste granițe, regăsite deseori în marile supermarket-uri.
Astăzi, vă prezentăm povestea unuia dintre laboratoarele care aduc zâmbete pe chip de la prima oră. Începe așa… Se iau multe kilograme de entuziasm, se adaugă bun gust, se presară dragoste, iar rezultatul se „bagă” la dospit alături de multă pasiune. Acesta este secretul atelierului de cofetărie Sucré, cunoscut de sibieni drept un loc șic, plin de eleganță și produse de calitate. Mica afacere își are rădăcinile în copilăria Cassandrei Rociu, cea care a pus bazele Sucré acum patru ani, alături de soțul său. Aceasta povestește că nevoia unui astfel de atelier în orașul de pe Cibin s-a născut odată cu fiica sa, când amândouă își doreau să mănânce o prăjitură de calitate, gustoasă și cu ingrediente naturale.
Ca Alice în Țara Minunilor, dar pe Școala de Înot
De cum intri în mica cofetărie de pe strada Școala de Înot din Sibiu, te întâmpină o atmosferă caldă, cu muzică bună și oameni pregătiți să satisfacă poftele culinare oricărui client.
„Sunt foarte entuziasmat, pentru că astăzi descoperim un loc șic din acest oraș. Intrăm într-o lume plină de dulcegării! Mă simt ca Alice în Țara Minunilor!”, a spus, la intrarea în cofetărie, Adrian Tibu, ambasador al campaniei „Produs în Sibiu” și managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.
Cassandra Rociu, proprietar al Sucré, povestește că pasiunea sa pentru deserturi își are originea în copilărie. „Când eram mică, făceam torturi cu mama mea. Ea le cocea, eu le decoram. Această pasiune s-a menținut și peste ani și ani. Sucré aprins contur după ce s-a născut fetița noastră. Îmi doream un loc unde să pot merge cu ea să mâncăm ceva super delicios, bun, curat, din ingrediente naturale, așa cum era pe vremuri. În Sibiu, la momentul acela, nu aveam așa ceva. Și am zis să facem noi. E o poveste de familie, dar pentru comunitate. Visul nostru a fost minunat, dar nu putea deveni realitate fără ajutorul echipei noastre, ce este formată din oameni profesioniști și cărora le mulțumesc”, este povestea Sucré, redată de Cassandra.
Anul acesta, Sucré împlinește patru ani de existență. Zilnic, atelierul pregătește câteva sute de ecleruri, care sunt, de fapt, specialitatea casei.
Favoritul sibienilor și nu numai este eclerul din caramel sărat, presărat cu perluțe din ciocolată belgiană, ce sunt adevărate surprize pentru papilele gustive.
O altă vedetă a atelierului este eclerul cu soc, unic în țară în prezent. „L-am dezvoltat noi, din dragostea pe care o avem pentru soc. Culegem socul de pe dealuri îndepărtate, vrem să fie cât se poate de curat și bio. Îl transformăm în sirop, după care îl integrăm în ecler. E un produs îndrăgit de multă lume”, spune Cassandra.
Pe lângă eclerurile de diferite sortimente și pentru toate gusturile, Sucré pregătește, mai nou, și macarons, iar printre ingredientele – vedetă se numără lavanda, violetele și trufele negre. „Toți sunt făcuți din coloranți naturali. Eliminăm orice urmă de artificial din produsele noastre”, explică reprezentanții atelierului.
Delicioasele deserturi produse în Sibiu au la bază furnizori locali ce livrează ingrediente periodic atelierului, fiind vorba, printre altele, de ouă, afine, zmeură ori căpșuni, folosite îndeosebi pentru înghețatele Sucré.
Cum a depășit Sucré anul 2020
2020 a fost un an greu pentru industria gastronomică. Astfel, nici atelierul de pe strada Școala de Înot nr. 28C nu a fost iertat de efectele pandemiei. Un an greu, dar pe care proprietarii atelierului spun că l-au depășit cu brio.
„A fost un an atipic, dar sperăm că unicul de genul acela. Plin de provocări! A trebuit să ne adaptăm, schimbările veneau de pe o zi pe alta. Dar am avut noroc cu echipa noastră! Am fost o adevărată echipă și în această perioadă!”, spune Cassandra.
Atelierul Sucré are, pe lângă cei doi proprietari, zece angajați care fac ca fiecare dimineață a sibienilor ce le trec pragul să le rezerve o zi bună și frumoasă.
În curând, și clujenii își pot bucura papilele gustative cu aceste produse, pentru că Sucré va mai deschide un atelier și în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la mijlocul lunii iunie.
Cei care vor să afle mai multe informații despre atelier și bunătățile acestuia pot accesa pagina oficială de Facebook, www.facebook.com/AtelierSucre, apela numărul de telefon 0744 796 064 sau scrie un e-mail la [email protected]. Sucré face și livrări la domiciliu.
Laboratoare de cofetărie din Sibiu
Sucré, strada Școala de Înot
Simpa Sibiu
Mândra Sibiu
Lili’s Sibiu, Piața Mică
Delicii Sibiene, strada Prejbei
Metrocom, strada Lăptăriei
Rawissima, Bulevardul Victoriei
She’s Green, strada Timotei Popovici nr. 19
Dulciurile Anei, Șelimbăr
Aroma, SA, strada Cetății
Misam, strada Mărășești
Torturi Claudia, Turnișor, Sibiu
Cake by Ione, Turnișor, Sibiu
Naty Delice, strada Gh. Doja
Turtha, strada Someșului
Tekaffe, Piața Unirii
Căsuța Dulce, strada Konrad Haas