0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

„Transylvanian Crafts”, atelierul ce redă magia lemnului

Cele mai citite

Pasiune, dragoste pentru tradiție și multă ambiție. Aceasta este rețeta atelierului de prelucrare a lemnului și amenajări interioare Transylvanian Crafts, ce își are sediul în Șelimbăr. Andreea și Andra sunt surori și, acum aproape cinci ani, s-au gândit să dea viață unui proiect ce implică mult suflet. S-au regăsit în magia lemnului, inspirate fiind de tradiția săsească din zona Transilvaniei. Astăzi, atelierul lor se bucură de un portofoliu bogat, cu proiecte diverse și autentice. Am cunoscut și noi o parte din ele, trecându-i pragul în cadrul campaniei „Produs în Sibiu„.
„Dacă o casă este văzută într-un chip uman, ferestrele sunt ochii. Așa cum ochii sunt poarta sufletului, ferestrele ne arată caracterul casei, al proprietarilor”, este un mesaj după care se ghidează atelierul din Șelimbăr și inspirat dintr-un ghid de restaurare a caselor vechi, „Casa țărăneacă săsească din Transilvania”, de Jan Hulsemann.
Pornind de la această idee, Andreea și Andra creionează proiecte unice, prin care cei care apelează la ele să se regăsească, să se simtă… acasă.
O poveste pornită în studenție
Povestea Transylvanian Crafts își are originile în anul 2005. Atunci, sora mai mare, Andreea, a avut de gândit un proiect pentru facultate. „A trebuit să fac un proiect cu o idee de afacere. Atunci m-am gândit eu la tâmplărie. Era cumva diferit față de cel din prezent, dar și-a regăsit materialitatea în atelierul pe care îl vedeți astăzi. Am început cu prelucrarea lemnului, apoi am trecut prin mai multe faze, prelucrare a altor materiale casnice, ca, într-un final, să ne găsim pasiunea în ceea ce vedeți astăzi aici”, povestește Andreea.
Atelierul Tranylvanian Crafts realizează tot esențialul pentru o casă. De exemplu, printre cele mai importante, se numără ușile, ferestrele și obloanele, toate din lemn. „Cel mai des, facem obloane tradiționale, uși și ferestre din lemn stratificat, cu geam termoizolant. Pe lângă acestea, avem și proiecte de amenajare: cam tot ce este nevoie într-o casă, de la scări de lemn până la decorațiuni de perete, numite riflaje”, spune Andra.
Piesele vechi, recondiționate
Atelierul, așa cum sugerează și numele său, se centrează pe tradiția transilvăneană. Aici, sunt recondiționate piese vechi, autentice, ce revin la viață, în contemporaneitate, și case săsești ori din mediul rural.
Printre cele mai mari proiecte ale atelierului vizează Șura Culturală Gușterița și Țara Colibelor, un program derulat în Râu Sadului și care are multe povești de spus. Atelierul din Șelimbăr s-a alăturat acestei inițiative și a ajutat la renovarea primei colibe. „Sarcina noastră a fost să integrăm cât mai bine în specificul locului o fereastră paronamică. Trebuia să nu fie vizibilă din exterior foarte mult, să nu deranjeze peisajul natural al zonei. Am realizat un oblon cu lamele verticale, pe care l-am continuat pe toată fațada”, povestesc Andreea și Andra.
Cele două mărturisesc că iubesc proiectele de amenajare din zonele rurale din Transilvania. De fapt, de aici s-au inspirat când au trebuit să aleagă numele micii lor afaceri. „Nouă ne plac foarte mult proiectele de amenajare din satele Transilvaniei. De aici e și numele atelierului nostru. Redăm viața obiectelor vechi”, explică Andra.
Cum a fost 2020
Când vine vorba despre 2020, anul marilor schimbări în toate domeniile, din cauza pandemiei de COVID-19, cele două tinere mărturisesc că și pentru atelierul din Șelimbăr a fost o perioadă dificilă. Greutatea s-a resimțit, îndeosebi, pe plan financiar. „Am resimțit și noi efectele pandemiei în prețurile crescute ale furnizorilor cu care lucrăm: la lemn, feronerie, metal… Noi încercăm să menținem prețurile la nivel acceptabil. Numărul de comenzi a scăzut un pic, dar nu a fost o reducere drastică”, spune Andreea.
Cu ambiție și încredere în forțele proprii, cele două merg înainte, alături de echipa lor talentată. “Avem o echipă frumoasă și avem încredere că vom face, împreună, în continuare proiecte frumoase!”, conchid Andreea și Andra.
Cei curioși să descopere creațiile Transylvanian Crafts pot vizita pagina oficială de Facebook a atelierului cu același nume sau apela numărul de telefon 0730 808 303.
Recomandări: 
Transylvanian Crafts
Trua
Tacom SRL
Tehnolemn
Kustimisable
Tâmplărie lemn masiv
Interline
Lemnor Sibiu
Stolz & bauer

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect