13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Deputatul PNL Ioan Tămâian, întrebări parlamentare pentru miniștrii Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Deputatul PNL Ioan Tămâian a trimis miniştrilor Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici, întrebări parlamentare prin care le solicită să răspundă ce măsuri concrete au luat aceştia pentru organizarea turului al II-lea al alegerilor prezidenţiale, de pe data de 16 noiembrie 2014, în străinătate. “Este bine cunoscut faptul că scrutinul pentru competiţia prezidenţială din data de 2 noiembrie din diaspora a fost foarte prost organizat pentru românii din afara graniţelor care doreau să-şi exercite votul. Defectuoasa organizare a fost cauzată, în mod cert, de către Ordinul MAE emis în iunie 2014 prin care stabilirea numărului secţiilor de votare în străinătate rămânea “la latitudinea MAE”, blocând, astfel, pe românii care și-au dorit să-și exercite un drept fundamental duminică, 2 noiembrie, după ce au călătorit sute de km până la centrul de votare.”, a precizat deputatul sibian.
Parlamentarul Ioan Tămâian i-a întrebat pe miniştrii de resort: “Ce măsuri aţi gândit şi veţi lua, în mod concret, pentru a nu se mai repeta proasta organizare pe data de 16 noiembrie, la turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale? Vă rog să precizaţi, în mod detaliat, dacă aţi mărit numărul secţiilor de votare şi dacă da, unde? Cu cât aţi suplimentat numărul reprezentanţilor statului în secţiile de votare şi numărul ştampilelor de vot? Ce strategie aţi elaborat pentru debirocratizarea procesului de vot pentru aceste secţii de votare din străinătate şi pentru majorarea ratei de vot de 16 voturi/oră , cum s-a întâmplat pe data de 2 noiembrie? Dacă nu luaţi măsurile necesare şi se va repeta pe 16 noiembrie ceea ce s-a întâmplat în primul tur al alegerilor prezidenţiale, când cetățenii din afara granițelor țării nu și vor putea exercita dreptul de a vota, vă veţi da demisia?”
De asemenea, deputatul PNL de Sibiu a mai declarat că “se impune şi demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier, şi nu doar a ministrului Titus Corlățean şi a conducerii MAE , în cazul unui nou eşec în organizarea turului al II-lea al alegerilor prezidenţiale, de pe data de 16 noiembrie 2014, în străinătate. Ponta a spus acum câteva zile că cei care conduc Ministerul Afacerilor Externe “vor răspunde cu funcția dacă un singur român din străinătate nu va putea să voteze în seara de 16 noiembrie.” Consider că dl Prim-ministru Victor Viorel Ponta este direct răspunzător de modul de organizare a alegerilor şi dacă în turul al II-lea, un singur român, fie din ţară, fie din străinătate, nu va putea să-şi exercite votul, trebuie să fie primul care să-şi dea demisia.”

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect