Cele 4 lucruri pe care trebuie să le știți atunci când vă alegeți primul acvariu

Este o realitate: Dacă doriți să țineți pești ca animale de companie, aveți nevoie de un acvariu. Din acest motiv, este primul echipament pe care îl veți cumpăra. Dar, dacă ați intrat în magazinul local de animale de companie sau ați făcut cumpărături online, știți că există acvarii de pești de toate mărimile și formele.

Și apoi, există kituri de pornire – soluții de acvariu all-in-one care promit lumea și nu o livrează. Cu atât de multe opțiuni din care puteți alege, cum știți care este acvariul potrivit pentru dumneavoastră?

Nu vă mai întrebați! Am alcătuit o listă cu câțiva factori importanți de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți primul acvariu.

1. Mai mare este mai bine. Întotdeauna.

Înainte de a discuta despre ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți acvarii de pești de dimensiunea potrivită, vrem să clarificăm un lucru: Alegeți cel mai mare acvariu posibil!

Acesta este un lucru care îi prinde pe mulți începători cu garda jos. Un acvariu mai mare este mai ușor de îngrijit decât unul mic. Serios. Vedeți, peștii dvs. vor produce deșeuri. O mulțime de ele. Este inevitabil.

Pe măsură ce se descompun, deșeurile produc substanțe chimice care sunt toxice pentru pești. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care efectuăm schimbări de apă – pentru a elimina aceste substanțe chimice acumulate în apa din acvarii pesti.

Aceste substanțe chimice se acumulează mai repede într-un acvariu mic decât într-unul mare. Va trebui să efectuați o întreținere precisă și regulată, ceea ce poate fi o cerere mare pentru orice începător.

Un acvariu mai mare lasă loc de erori. Și, ca începător, așteptați-vă să faceți multe. Așadar, lăsați rezervoarele mici, bolurile și borcanele în seama experților. Ca începător, începeți cu cel puțin 50 litri.

Odată ce am lămurit acest aspect, haideți să analizăm mai îndeaproape ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți acvariul de dimensiuni ideale.

2. Unde veți acvariul?

Dacă acesta este primul dvs. acvariu, locul în care vă gândiți să îl amplasați s-ar putea să nu fie chiar atât de ideal până la urmă. Este important să îl alegeți corect, deoarece acel acvariu greu va fi o mare bătaie de cap să îl mutați odată ce va fi montat și umplut cu apă!

Locația are un impact asupra acvariului potrivit pentru dvs. De exemplu, un acvariu gigantic ar putea avea nevoie de un suport pentru a-i susține greutatea, ceea ce va ocupa mai mult spațiu în casa dvs.!

3. Cât de mult vă puteți permite?

Cu cât acvariul este mai mare, cu atât este mai scump de întreținut. Acest lucru are de-a face cu cantitatea de apă pe care o conține acvariul. Cu cât acvariul tău are mai multă apă:

  • Cu cât este mai mare încălzitorul
  • Cu cât este mai mare filtrul
  • Cu cât mai mult balsam de apă pentru tratarea apei

Ați prins ideea. Toate acestea se adaugă la costul acvariului. Așa cum am afirmat inițial, când vine vorba de acvarii de pești, mai mare este cu siguranță mai bine. Dar, dacă aveți un buget limitat, s-ar putea să trebuiască să faceți un compromis în ceea ce privește dimensiunea acvariului dumneavoastră.

4. Mărimea și tipul peștilor dvs.

Poate fi ușor de uitat, dar peștii cresc. Majoritatea peștilor vânduți la magazinul local de animale de companie sunt pui. Cu îngrijire din partea dumneavoastră, acești pești vor crește până când vor ajunge la dimensiunea adultă. Vestea proastă este că dimensiunea adultă poate fi mai mare decât poate găzdui acvariul dumneavoastră.

Luați un peștișor auriu, de exemplu. Sunt sigur că i-ați văzut cum încap confortabil într-un mic acvariu de sticlă. Ghiciți ce? Un peștișor auriu adult poate crește mai mult de 25 cm! Acel acvariu nu îl va putea găzdui confortabil pentru mult timp.

Dacă peștele dvs. crește prea mare pentru acvariul dvs., atunci aveți două opțiuni…

1. Opțiunea scumpă: Cumpărați un acvariu mai mare pentru pești

2. Opțiunea mai ieftină și mai tristă: Spuneți la revedere peștilor dvs. iubiți

Cumpărarea unui acvariu de dimensiuni potrivite de la început vă asigură că nu va trebui să faceți această alegere dificilă.

Cu toate acestea, doar pentru că un pește este mic nu înseamnă neapărat că este potrivit pentru acvariul dvs. Unii pești sunt foarte teritoriali și vor brusca orice pește care se aventurează în zona sa din acvariu.

Așadar, atunci când vă decideți ce pești doriți să aveți în acvariu, cercetarea este esențială. Trebuie să țineți cont de mărimea adultă a peștilor, precum și de temperamentul lor.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect