0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Comunicat de presă

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

  07.12.2022

banner

,,Modernizarea, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu”

Consiliul Județean Sibiu, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului cu titlul ,,Modernizarea, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu”, cod SMIS 122177, finanțat prin REGIO –  Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8-Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale, Prioritatea de investiții 8.1 Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Operațiunea B- Unități de primiri urgență.   

Obiectiv general: îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgentă prin modernizarea unităților de primiri urgente și implicit a serviciilor medicale acordate, pentru îmbunătațirea stării de sănătate a populației din județul Sibiu și ariile înconjurătoare.

Obiectivul specific îl reprezintă modernizarea, extinderea și reabilitarea clădirii ce va deservi activitatea UPU de primire și acordare a primului ajutor specializat pentru toate categoriile de urgențe medico-chirurgicale.

Rezultatele proiectului:

Clădirea principală a fost extinsă și modernizată iar dotările au fost realizate pentru o funcționare optimă

Impactul investiției

La finalul proiectului, prin implementarea tuturor activităților, avem, în prezent, o clădire modernizată, extinsă și dotată, la standarde europene, care a dus la creșterea gradului de satisfacere al pacienților și îmbunătățirea actului medical.

INDICATOR asumat– 1 unitate de primiri urgente/ compartiment de primiri urgenta (nivel tertial)

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezentați, în primul rând, din personalul ambulatoriului, care au acum condiții îmbunătățite, organizare mai bună dar si o reabilitare modernă, toate acestea urmând sa își pună amprenta asupra eficienței activități desfășurate, cu impact direct la nivelul stării de sănătate a pacienților.

Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt în primul rând familiile pacienților. Prin asigurarea unor servicii calitative în cadrul ambulatoriului, se evită scoaterea pacientului din mediul familial prin spitalizarea lui, care presupune stres si costuri suplimentare.

Valoarea totală a proiectului este de 10.813.574,94 lei cu TVA, din care:

  • valoarea cheltuielilor eligibile – 6.836.861,59 lei inclusiv TVA
  • valoarea cofinanțării Consiliului Județean Sibiu – 3.839.976,11 inclusiv TVA lei, din care: 3.839.976,11 lei inclusiv TVA reprezentând cheltuieli neeligibile și 136.737,24 lei inclusiv TVA reprezentând contribuția Consiliului Județean Sibiu/UAT Județul Sibiu la cheltuielile eligibile.

Perioada de implementare a proiectului: 22.04.2019 – 31.12.2022

Date de contact beneficiar:

Denumire firma: Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu

Adresa: Strada General Magheru 14, Sibiu 550185

Tel. +40 0269 217 733, E-mail: [email protected]

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Tânără de 14 ani din Sibiu, dispărută de acasă

Poliţiştii sibieni caută o minoră în vârstă de 14 ani, care a plecat de acasă fără a mai reveni.Marți,...
spot_img

Știri pe același subiect