25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Cum să aveți o experiență de gătit excelentă cu o oală de gătit sub presiune

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Cook4Me+ este un multicooker și o oală sub presiune într-unul singur, produs de compania Tefal. Va fi eroul dumneavoastră în bucătărie! Gătitul în aceste oale Tefal sub presiune vă permite să pregătiți alimentele mai repede decât modul tradițional într-o cratiță Tefal și este ideal pentru tocănițe, ciorbe, supe și risotto. Petreceți mai puțin timp gătind și mai mult timp cu familia dvs. Iată câteva sfaturi de top pentru a vă ajuta să aveți o experiență culinară excelentă și să profitați la maximum de aceste oale Tefal sub presiune.

Rumeniți înainte
Rumeniți alimentele aromate (usturoi, ceapă, ghimbir etc.) și/sau rumeniți carnea înainte de a o găti în oale Tefal sub presiune. Puteți alege să săriți peste acest pas dacă aveți puțin timp la dispoziție, dar rumenirea va adăuga cu siguranță culoare și atât de multă aromă bogată mâncării dvs.
Îngroșați sosurile
Oalele sub presiune funcționează prin reținerea lichidului în interior în timpul gătitului pentru a crește temperatura internă pentru o gătire mai rapidă și asta înseamnă că lichidul nu se evaporă ca la gătitul tradițional.
Este normal ca sosul să fie prea lichid după gătitul sub presiune. Pentru ca sosul să fie mai gros, după gătitul sub presiune, utilizați funcția de fierbere la foc mic sau de gătire blândă până când sosul se reduce la consistența dorită sau îngroșați-l prin adăugarea unui amestec de făină de porumb și apă. Orice lapte sau smântână din rețetă trebuie adăugată după gătirea sub presiune, deoarece va face spumă sau se va închega sub presiune.
Tăiați bucățile în mod egal
La fel ca la toate preparatele culinare, alimentele trebuie tăiate în bucăți egale pentru o gătire uniformă în oale Tefal sub presiune. Acest lucru va asigura că alimentele sunt gătite în același timp.
Un alt sfat util de care trebuie să țineți cont este să adăugați ingredientele care se gătesc mai repede spre sfârșitul gătitului pentru a evita gătitul excesiv. Puteți fie să puneți ingredientele în oală după gătitul sub presiune și să țineți capacul închis pentru câteva minute, fie chiar să o puneți din nou la gătit sub presiune pentru câteva minute, în funcție de ingredientul pe care îl adăugați.
Nu o umpleți prea mult.
Asigurați-vă că respectați nivelul maxim de umplere pentru a evita ca alimentele să se scurgă prin supapa de abur. Unele alimente, cum ar fi orezul, tind să se extindă și să facă spumă în timpul gătitului, așa că oala nu trebuie umplută mai mult de jumătate, inclusiv lichidul.
Amestecați bine.
Odată ce toate ingredientele sunt în oală și înainte de a începe gătitul sub presiune, amestecați bine pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt bine combinate. În oală trebuie să fie minimum 200 ml de lichid pentru gătitul sub presiune, iar lichidul trebuie să fie suficient de „subțire” pentru a ajunge la fierbere.
Dacă aveți suficient lichid în oală și primiți o eroare care vă spune că nu este suficient lichid, încercați să amestecați bine sau adăugați puțin mai mult lichid dacă este prea gros (recomandăm 50-100ml pe rând). Amestecarea este esențială, deoarece senzorul se găsește la baza oalei.
Câtă apă trebuie să pun în accesoriul de oală?
Aproximativ 250-500 ml de apă, în funcție de cât timp gătiți. Dacă gătiți mai mult de 30 de minute, puneți 500 ml de apă.
Cât timp ar trebui să gătesc sub presiune o prăjitură?
Timpul de gătire la presiune va depinde de câțiva factori, cum ar fi dimensiunea oalei pe care o folosiți și cantitatea de aluat pe care o aveți.
Dacă gătiți sub presiune un pachet de amestec de prăjituri în oala pentru prăjituri sau în orice altă oală de dimensiuni similare, vă recomandăm să o gătiți timp de aproximativ 50 de minute. Dacă folosiți forme de copt, se va găti mai repede decât o prăjitură de dimensiuni normale într-o formă, prin urmare va dura mai puțin timp. Dacă pregătiți budincă, cum ar fi cea cu pâine și unt, veți avea nevoie doar de 35 min.
Pentru o textură și rezultate optime, specialiștii vă recomandă să lăsați prăjitura să se răcească și să se întărească în frigider peste noapte (aceasta este partea cea mai grea, dar cu siguranță va avea un gust mai bun!).
Pot coace prăjituri individuale în ramekin?
Da, se poate! În coșul de aburi Cook4me încap până la 6 vase tip ramekin de aproximativ 8 cm lățime, cu 3 în partea de jos și 3 în partea de sus. Atunci când folosiți aceste vase, se recomandă să le acoperiți cu folie de aluminiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect