0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Două lucruri la care să vă gândiți dacă cumpărați un televizor în 2023

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

banner

Ați crede că a cumpăra un TV HD ar fi o experiență destul de simplă. La urma urmei, cu siguranță tot ce trebuie să faceți este să vă îndreptați către cel mai apropiat magazin de electronice, să alegeți un televizor, să îl plătiți și să îl luați acasă. Treaba e gata. Nu-i așa? Ei bine, nu chiar. Cu atât de multe televizoare pe piață în 2022, zilele în care alegerea unui TV HD dura doar câteva momente au rămas în urmă.

Dar, asta nu înseamnă că trebuie să petreceți ore întregi cântărind avantajele și dezavantajele fiecărui televizor pe care îl întâlniți. Deși este adevărat că alegerea celui mai bun TV HD este un pic mai complicată decât era înainte, cu atât de multe combinații unice de tehnologii de panouri, viteză de procesare, algoritmi, suport pentru televizoare HDR, rezoluții și multe altele, înarmat cu câteva cunoștințe de bază, vă veți relaxa confortabil în fața noului dvs. ecran înainte de a vă da seama.

Fie că doriți să cumpărați cel mai bun televizor 4K sau sunteți hotărât să vă răsfățați și să investiți într-unul dintre cele mai bune televizoare 8K, nu există un ecran unic pentru toți, dar, din fericire, aici intervenim noi. Când vine momentul să cumpărați un TV HD, veți găsi acest ghid super util pentru a vă trece în revistă cele mai importante întrebări pe care trebuie să vi le puneți atunci când cumpărați un nou ecran.

Așadar, indiferent dacă vreți să cumpărați un televizor LG OLED pentru a urmări acele meciuri sportive importante din vară sau pur și simplu vreți să vă bucurați de cele mai bune seriale de pe platformele de streaming pe un ecran care vă face să vă simțiți ca și cum ați fi acolo, urmați aceste sfaturi.

Alegeți o dimensiune a ecranului

Gama de dimensiuni de ecran disponibile astăzi este imensă, cuprinzând de la 35 cm la peste 250 de cm. Așadar, cum vă dați seama care este dimensiunea potrivită pentru dumneavoastră atunci când vine momentul să cumpărați un TV HD?

Există câteva dimensiuni mai comune pentru a… mări mai întâi. 139 de cm este dimensiunea emblematică a televizorului în zilele noastre, ceea ce înseamnă că majoritatea televizoarelor noi vin într-un astfel de model. Cele mai bune televizoare de 165 de cm sunt și ele destul de solicitate, cu câteva selecționate în dimensiuni de 190 de cm și peste, deși veți avea nevoie de mult spațiu pentru ele. Dimensiunile mai mici, cum ar fi cele de 81 și 101 de cm, sunt mai ușor de montat în spații mai restrânse și nu vor domina la fel de mult casa dvs.

Vă recomandăm să luați o bandă de măsurat pe peretele sufrageriei (sau oriunde intenționați să îl amplasați) pentru a vă asigura că dimensiunile acestui televizor se vor potrivi acolo unde vă doriți. (Numărul de cm reprezintă lungimea diagonală a ecranului televizorului, de la colțul de jos până la colțul superior de pe cealaltă parte).

Distanța la care veți sta față de televizor este de asemenea importantă. Vă recomandăm să vă asigurați că dimensiunea ecranului este de aproximativ două ori mai mare decât distanța dintre televizor și scaunul dumneavoastră. Cu siguranță puteți înghesui un ecran mai mare într-un spațiu mai mic – aceste calcule sunt destul de conservatoare – deși nu uitați că ar putea fi destul de dominant.

Montarea pe perete

Mulți oameni se gândesc că le-ar plăcea să își monteze pe perete noile televizoare. Cu toate acestea, cercetările sugerează că, atunci când vine vorba de asta, foarte puțini dintre noi o fac de fapt.

Totuși, dacă sunteți sigur că acest lucru va funcționa pentru dvs., există câteva lucruri de luat în considerare. În primul rând, nu uitați că televizorul va fi lipit de perete – și, prin urmare, va fi puțin mai departe de scaune – așa că ar fi bine să creșteți dimensiunea ecranului.

În al doilea rând, gândiți-vă la televizoarele concepute pentru a fi utilizate cu suporturi cu profil ultra-jos, astfel încât să iasă cât mai puțin posibil din perete.

Sau, având în vedere că multe televizoare nu sunt livrate cu suporturi de perete incluse, dacă doriți să puteți alege dintr-o gamă largă de opțiuni de montare la o serie de prețuri, căutați un televizor cu poziții de prindere pe perete compatibile cu standardul industrial „VESA”.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont dacă vă gândiți să montați un televizor pe perete este unghiurile de vizualizare realiste ale unui televizor – în special unghiurile de vizualizare pe verticală dacă vă gândiți să montați un televizor deasupra unui șemineu (ceea ce nu este un lucru pe care îl recomandăm în mod obișnuit).

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect